Nazilli'de 86'lık öğretmene minnet göstergesi Kaynak: Nazilli'de 86'lık öğretmene minnet göstergesi

Eğitim-İş Sendikası Nazilli Temsilciliği Köy Enstitülerinin kuruluşunun 79. yıl dönümünü kutladı. Kutlama programında Köy Enstitüsü mezunu 86 yaşındaki Süleyman Petek plaket ile onurlandırıldı. Kaynak: Nazilli'de 86'lık öğretmene minnet göstergesi

SENDİKA - 2019-04-18 19:55:03

(SİMGE ATA) Türkiye’nin kalkınması ve eğitimli bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla 1940 yılında açılan Köy Enstitüleri’nin 79’uncu kuruluş yıl dönümü Nazilli'de kutlandı. Eğitim-İş Sendikası Nazilli Şubesi tarafından Hangar Kafe Restoranda düzenlenen törende Atça doğumlu olan, Isparta Gönen Köy Enstitüsü mezunu Süleyman Petek'e plaket verildi.
Eğitim-İş Nazilli Şube Başkanı Abdullah İçöz ve yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki törene Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP Kadın Kolları Başkanı Zeliha Toros, Süleyman Petek, oğlu Ali Petek, CHP’li belediye meclis üyeleri ve sendika üyeleri katıldı. 

TOPLUMUN AYDINLANMA MEŞALELERİ
Törenin açılış konuşmasını Nazilli Lisesi tarih öğretmeni Medine Öğretme gerçekleştirdi. Öğretme, köy enstitülerinin toplumun aydınlanma meşaleleri olduğunu belirterek, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın desteklenmek istendiğini ifade etti.
Ardından Süleyman Petek’e Eğitim İş Nazilli Şube Başkanı tarafından plaketle takdim edildi. Daha sonra Gönen Köy Enstitüsü mezunu Petek enstitü yıllarını ve önemini anlattı.    


CUMHURİYET DEVRİMİNİN ATEŞİ
"Köy enstitüleri Cumhuriyet devrimlerinin aydınlanma ateşleridir" diyen Eğitim-İş Nazilli Şube Başkanı Abdullah İçöz, "Oradan yakılan çoban ateşleri köyler başta olmak üzere tüm Türkiye'ye, Cumhuriyet devrimini taşımışlardır. Bundan rahatsız olan karşı görüşler de iktidara geldiklerinde Köy Enstitülerini kapatmışlardır. Biz de oradan mezun olan Cumhuriyet devrimcisi öğretmenimize şükranlarımızı sunmak için plaket takdim ettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Nazilli'de 86'lık öğretmene minnet göstergesi

Günün Diğer Haberleri