KÖY ENSTİTÜLERİNİN 79. YILI KUTLANDI

Köy Enstitüleri’nin 79. Kuruluş yıldönümü Aliağa’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Her yıl Aliağa’nın farklı bir mahallesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri bu yıl Aşağışakran Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

SENDİKA - 2019-04-16 21:42:42

Köy Enstitüleri’nin 79. Kuruluş yıldönümü Aliağa’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi ve Eğitim İş’in organizasyonuyla Aşağışakran Mahallesi’nde yapılan kutlamaya ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Selim Erkmen, Eğitim İş Aliağa Şube Başkanı Mustafa Gök, Yerel Tarih Araştırmacısı Cevat Yıldırım, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, Aşağışakran Mahalle Muhtarı Ahmet Sever, Köy Enstitüsü Mezunu Ahmet Çalışal ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk’ün konuşmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, Köy Enstitüleri mezunu Ahmet Çalışal öğrenim hayatını, köy enstitülerinde ki eğitim sistemini, eğitim aldığı enstitüye öğretmen olarak atandığını, anılarını paylaştı. Daha sonra Ahmet Çalışal’ın oğlu Aydıner Çalışal Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapan bir babanın oğlu olmak ile ilgili anılarını paylaştı. Konuşmaların ardından Cengiz Onur sazıyla davetlilere bir konser verdi. Konserin ardından öğretmen Ahmet Sarıbaş Atilla İlhan’ın Mustafa Kemal şiirini okudu. Okunan şiirin ardından Ferhat Durmaz Kerimoğlu Zeybeği oyununu oynadı. Köy seyirlik oyunlarından Aşuk Maşuk oyunu oynandı. Kutlama Atatürk araştırmacısı Ahmet Gürel’in Köy Enstitüleri ile ilgili fotoğraflarını derlediği serginin gezilmesiyle devam etti. Kutlamalar katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikramının ardından son buldu.

(ESİN ÇETİN) 

Günün Diğer Haberleri