Hukuk mücadelesini kazandı

Geçen yıl müdür ile tartıştığı için hakkında soruşturma açılmasından sonra hem disiplin hem de idari yönden ceza alarak okulundan uzaklaştırılan Eğitim-İş Uzunköprü Temsilcilik Yöneticisi Nurettin Topçuoğlu, geri döndü…

SENDİKA - 2019-04-16 11:45:24

Eğitim-İş Edirne Şubesi, Keşan ve Uzunköprü Temsilciliği ile Uzunköprü'den İpsala Yeni Karpuzlu Beldesi'ne sürgün edilen, İdare Mahkemesi kararıyla geri dönen Uzunköprü Temsilcilik Yöneticisi Nurettin Topçuoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.    
Eğitim-İş Edirne Şubesi, okullarda uyumlu çalışma ortamı oluşması için her türlü desteği her zaman vereceklerini açıkladı. Hukuk mücadelesini kazanan Eğitim-İş Uzunköprü Temsilcilik Yöneticisi Nurettin Toğçuoğlu'na tebrik ziyareti gerçekleştiren Eğitim-İş konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi:
HUKUK MÜCADELESİNİ TOPÇUOĞLU KAZANDI
“Eğitim-İş Edirne Şubesi, Keşan Temsilciliği ve Uzunköprü Temsilciliği ile birlikte; Uzunköprü'den İpsala Yeni Karpuzlu Beldesine haksız yere sürgün edilen fakat idare mahkemesi tarafından kararın iptal edilmesiyle Uzunköprü Demokrasi İlkokuluna geri dönen Eğitim-İş Uzunköprü Temsilcilik Yöneticisi Nurettin Topçuoğlu'na tebrik ziyaretinde bulunduk.
2018 Mayıs ayında çalıştığı okulun müdürü ile tartıştığı için hakkında soruşturma açılmasından sonra hem disiplin hem de idari yönden ceza alan Eğitim-İş Uzunköprü Temsilcilik Yöneticisi Nurettin Topçuoğlu, verdiği hukuk mücadelesini kazandı. 
Hakkında açılan soruşturma sonucunda disiplin cezasının yanı sıra idari yönden de cezalandırılarak okul değiştirme cezası almış ve Uzunköprü'den 85 km uzaklıktaki İpsala Yeni Karpuzlu Beldesi'ne adeta sürgün edilmişti. Uzunköprü Demokrasi İlkokulunda görev yapan Nurettin Topçuoğlu, daha yakın okullarda açık bulunmasına rağmen haksız hukuksuz yere verilen sürgün kararıyla okulundan uzaklaştırılmıştı. Eğitim-İş yöneticisine verilen bu haksız hukuksuz disiplin ve idari cezaların idare mahkemesi tarafından iptal edilmesi, aslında bu cezayı verenlere de; haktan, hukuktan, adaletten yana olmaları gerektiğini hatırlatan bir mesaj bir niteliğindedir.
MÜCADELEYE DEVAM 
Eğitim-İş olarak tüm eğitim çalışanlarının her türlü özlük ve hukuksal haklarını korumak için mücadele ettiğimizi, bu mücadelemizi kanunlarımızın bizlere tanıdığı haklar ve hukuk çerçevesinde devam ettireceğiz.
Eğitim-İş Edirne Şubesi olarak son zamanlarda Edirne'deki okullarımızda yaşanan ve okulda çözülebilecek basit sorunların hemen inceleme-soruşturmaya dönüştürüldüğünü bu nedenden dolayı öğretmenlerimizin baskı altında kaldığını görüyoruz. Okul idarecilerinin zaman zaman yaşanan bu basit sorunları çözememesinin okuldaki çalışma barışına da zarar verdiğini düşünüyoruz. İdarecilere; kendilerine verilen yetkileri öğretmenlere baskı aracı olarak değil, okuldaki sorunların çözümü için kullanmaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
Eğitim-İş Edirne Şubesi olarak okullarımızda uyumlu bir çalışma ortamı oluşması için her türlü desteği her zaman vereceğimizi de belirtmek isteriz.”

Edirne Hudut Gazetesi-Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI
 

Günün Diğer Haberleri