BİRLEŞİK KAMU İŞ 11. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

10 Nisan 2008 tarihinde Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu kurulsa da mücadele tarihimiz gerilere uzanmaktadır. Kuruluşunun 11. yılını

SENDİKA - 2019-04-10 22:36:53

Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonundan yapılan açıklamada;

10 Nisan 2008 tarihinde Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu kurulsa da mücadele tarihimiz gerilere uzanmaktadır. Kuruluşunun 11. yılını kutladığımız bugün ise edinilen bütün kazanımlara rağmen, emekçi hareket geçmişte olduğu gibi bugün de baskı, sömürü, şiddet ile karşı karşıyadır.

Birleşik Kamu-İş, özelde emek sınıfının bir parçası, genelde ise tüm ezilen kesimlerin dostudur. Birleşik Kamu-İş, ülkemizin emperyalizme karşı verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesiyle, evrensel anlamda emek sınıfının sermayeye karşı verdiği mücadeleyi birlikte yapmaktadır.

Birleşik Kamu-İş’in arkasında hiçbir güç odağının müdahalesi, etkisi yoktur, tek yüzü vardır o da güzel yarınlara dönüktür.

Birleşik Kamu-İş’in amaç ve görevleri sadece tüzüğüne yazmakla kalmamış, attığı her adımda, yaptığı her etkinlikte bunu kanıtlamıştır.  Bu aşamada, Birleşik Kamu-İş geçmişte olduğu gibi gelecekte de emekçilerin sesi olmaya devam edecektir. 

Birleşik Kamu-İş daima onurlu, ilkeli, belirli hedefler doğrultusunda hareket eden bir yön çizmiştir.  Bu varlık sebebine, Atatürk ilke ve devrimlerine, antiemperyalist duruşa, ulusal birlik ve beraberliğe, üniter yapıya, Cumhuriyetimizin kazanımlarına kurulduğumuz günden bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da bağlı kalacağız, sahip çıkacağız.  

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kuruluşumuzun 11. yılında bu bilinçle; bizlere emanet ettiğiniz çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz.

Birleşik Kamu-İş, 11. Kuruluş Yıldönümünü kutlamak için Anıtkabir’i ziyaret etti

Anıtkabir ziyaretinde, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı  Mehmet Balık ,Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Mali Sekreter Ali Taştan, Genel Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun hazır bulundu. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin yanı sıra Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Tapu Çevre Yol-İş Mali Sekreteri Mustafa Kayhan Kaya, bağlı sendikaların MYK üyeleri ve Ankara Şube Yöneticileri katıldılar.

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mehmet Balık’ın mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak’ı Milli Kulesi’ne geçti.

Genel Başkan Balık, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Büyük Devrimci Atatürk;

Emek ve demokrasi mücadelesinde büyük umutlarla 10 Nisan 2008 tarihinde kurduğumuz Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş,  kuruluşunun 11. yıldönümünde, özlemle ve saygıyla huzurunuzda bulunmaktadır.

Bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’ne, laikliğe, demokrasiye, sosyal hukuk devletine ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Bugün ve gelecekte attığımız her adımda ve yaptığımız her etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini koruyacağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kuruluşumuzun 11. yılında bu bilinçle; bizlere emanet ettiğiniz çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Heyet, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti. 

Günün Diğer Haberleri