EĞİTİM ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı basın açıklamasında öğtemenlerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

SENDİKA - 2019-04-04 18:48:58

Gebze’de, Atatürk Anadolu Lisesinde görev yapan müdür yardımcısı Necmettin KUYUCU, öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Yapılan saldırıyı lanetliyor, öğretmenimize rahmet, ailesi, yakınları ve tüm eğitim çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Gün geçmiyor ki, okullarımızda çeşitli şekillerde şiddete uğrayan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerle, son derece zor çalışma koşulları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır. Devleti yöneten iktidar bu görevini yerine getirene kadar daha kaç eğitim emekçisini kaybetmemiz gerekmektedir? Diye soruyoruz.

Ne yazık ki, yıllardır yetkililerce hiç bir önlem alınmadığı gibi, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren açıklamalar yapılmıştır. Öğretmeni toplum önünde  itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların da saldırılarda önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Bu ve buna benzer uygulamalar onurlu mesleğimizin yıpratılması değil, bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar eğitim emekçilerine yapılan bu saldırılar karşısında sessiz kalmış, velileri en ufak bir olayda içeriğini dahi araştırmadan eğitim çalışanlarını şikâyet ettirme konusunda bimer, cimer, Alo 147 vb uygulamalarla her türlü kolaylığı sağlamıştır. AKP iktidarı ve taşradaki temsilcilerinin eğitim emekçilerine dönük söylemleri eğitimcilere uygulanan şiddetin artmasında en önemli etkenlerden biridir. Siyasetin okullara girmesiyle okullara mülakatla atanan müdürlerin liyakatsızlığı, devlet geleneğinin ortadan kaldırılması da birer etkendir.

Ayrıca AKP iktidarına yandaşlık yarışına giren basın organlarının yapmış olduğu yayınlar ve hedef göstermeler bu tür olayların önünü açmıştır. Bu olayların münferit bir olay olmadığı, sık sık tekrarlandığı görülmektedir. 

Bu nedenle önleyici yasal tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmiştir. Eğitimin devlet eliyle eşit, parasız, çağdaş, laik ve bilimsel olarak yapılmasından her geçen gün uzaklaşılarak özel sektöre devri konusunda hız kesilmeden devam etmektedir. Artık yeter diyoruz. 

Eğitim-İş olarak isteğimizOkullarımız güvenli alanlar olmalı, tüm eğitim emekçileri ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Bunların sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.

Saygılarımla.

04.04.2019

 Fatin ILTAR

Eğitim-iş Antalya Şube Yönetimi adına

Günün Diğer Haberleri