Eğitim İş:”Okullarımız siyasete alet edilemez”

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona yaptığı açıklamada;

SENDİKA - 2019-03-30 00:08:34

 

Son dönemlerde Bursa'daki okullarımızda öğrencilerimize yönelik siyasi çalışmaların yaygınlaşmasına karşı öncelikle Bursa Valisi Yakup CANBOLAT'ı ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER 'i ziyaret ederek sorunları paylaştık.
Ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Kara, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Tekin Efe, İstanbul 3 Nolu Şube Başkanımız Oğuz Akkaş, Balıkesir Şube Başkanımız Mustafa Demiralp ve üyelerimizin katılımıyla  basın açıklaması gerçekleştirdik.

Okullarımız Siyasete Alet Edilemez !

 
 Üzülerek görüyoruz ki, son dönemlerde okullarımız siyasi propagandalara alet edilmekte, kamu görevlisi olduğu gerçeğini unutan bir takım taraflı yöneticilerce, öğrencilerimize yönelik yönlendirme ve siyasi çalışmaların yapılmasına zemin hazırlanmaktadır. 
 Devlet erkini temsil eden kamu idaresinin, öncelikle tarafsızlığını koruması, ülkemizin geleceği açısından en yaşamsal kurallar arasında olmalıdır.  Devlet kurumlarının siyasallaşmasının, siyasal kadrolaşmasının , çocuklarımızın tarikat ve cemaatlere bağlı yapılar  eliyle örgütlenmesinin, kısacası; okula, kışlaya, adliyeye siyaset sokulmasının bedelini 15 Temmuz'da acı bir şekilde ödemiş olan ülkemizde, bu durumdan ders almayan kamu yöneticilerinin varlığı, bizleri, ülkemizin geleceği açısından derin bir kaygıya yöneltmektedir.
 Özellikle Bursa ilinde yaygın olarak gördüğümüz okullar üzerinden siyasi çalışmalar yapılması, okullarımızın iç barışı ve huzuru açısından da son derece sakıncalıdır. Bursa, geçtiğimiz günlerde, binlerce lise öğrencisinin okulda olmaları gereken zamanda TÜGVA adlı vakfın siyasi mitingine taşındığına tanık olmuştur. Aldığımız bilgilere göre, öğrencilerimizin siyasi mitinglere taşınması durumuna karşı şu ana kadar herhangi bir adli ya da idari işlem de yapılmamıştır. Karşılaştıkları en basit eleştirilere bile tahammülsüzce soruşturma açan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konudaki sessizliği ise bizler açısından suç ortaklığının göstergesidir.  Oysa ki anne ve babalarımız çocuklarını okullara siyasi mitinglere malzeme yapılsın diye göndermiyorlar.  Çocuklarımız ülkemizin geleceği, ailelerinin umutlarıdır. Okullarda, çocuklarımız üzerinden siyaseti kabul etmemiz mümkün değildir..
 
 Bir başka olayda ise ; tarafsızlığını kaybetmiş, ülkemizin aydınlık geleceğini yetiştirmek yerine kendi siyasal görüşlerini öğrencilere empoze etmeyi görev edinmiş okul müdürü tarafından Gürsu İmam Hatip Lisesi'nin duvarına ve okul müdürü odasına "Rabia" işaretleri asıldığına tanık oluyoruz.  Bilindiği üzere bu işaret seçim meydanlarında, siyasi mitinglerde AKP tarafından kullanılan, bu siyasi partinin tüzüğünde bulunan ve "AK PARTİ" imzalı broşürlerle tanıtımı yapılmış siyasi bir semboldür. Bir siyasi partiye ait olduğu açık olan siyasi sembolü okulun duvarlarına ve okul müdürü odasına asmak, okul müdürünün siyasi görüşünü devletin imkanlarını kullanarak öğrenciler arasında yaygınlaştırma amacını taşımaktadır. Bu durumun Bursa Şubemiz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet başvurusu ile bildirilmiştir. Yürütülecek soruşturmanın hukuka uygun bir şekilde tamamlanmasını, tarafsızlığını kaybetmiş olan sözde okul müdürünün de çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için yöneticilik görevinden alınmasını bekliyoruz. Eğitim-İş, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız üzerinden siyasi kampanyaların yürütülmesine, taraflı yöneticiler eliyle okullarımıza siyasetin sokulmasına, siyasi parti propagandası yapılmasına izin vermeyecektir.  
 
 
 Orhan YILDIRIM
            Genel Başkan

Günün Diğer Haberleri