TEKİRDAĞ ŞARKÖY’DEKİ SÜRGÜNLER DURDURULMALIDIR

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama;

SENDİKA - 2019-03-24 15:50:13

Tekirdağ Şarköy Eriklice İlkokulu-Ortaokulunun idarecileri ile bazı öğretmenler arasında sorunlar ve tartışmalar yaşandı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yapılan soruşturmada öğretmenlere sürgün ve disiplin cezası çıkmışken ceza Milli Eğitim İl Disiplin Kurulu’nda kaldırıldı. Sürgün de iptal edildi.

Sorunlar okul müdürünün ve yardımcılarının yanlı ve yanlış tavırları nedeniyle devam edince yeniden soruşturma süreci yaşandı.

Bu kez İlçe temsilcimiz Aşkın Yazan ile işyeri temsilcisi Ali Şeydi Çetin’e ve öğretmenlere destek olan bir öğretmene de sürgün çıktı. Suçlama ise idarecilerle uyumsuzluk yaşamaları. Öğrencileri ve velileri tarafından sevilen haklarında şikayet olmayan okulun başarılı öğretmenleri cezalandırıldı.

İşin ilginç yani idarecilerin idarecilikleri üzerlerinden alındı ve onlar da başka yere gönderildiler.

Öğretmenlerle ilgili sorun idarecilerle uyumsuzluk olduğuna göre idareciler görevden alındıktan sonra öğretmenlerin de gönderilmesi neden? Hem de 75 kilometre uzağa.

HAKSIZ SÜRGÜNLER DURDURULMALIDIR

Duruma tepki gösteren Tekirdağ Şube Başkanmız Hüseyin Eren, İl Disiplin Kurulu’nda itiraza hazırlanırken dosyayı incelediğinde öğrencilerin şiddet gördüklerine (sopa ile dövülme, diş telinin kopmasına ve ağzın kanamasına sebebiyet... ) ilişkin ifadelerini gördü ve bu konuda müfettişlerin işlem yapmadığını tespit etti. Bu durum karşısında sessiz kalmayarak soruşturmacılar, öğretmenlere ceza aşamasında dosyayı görüp öğrencilere şiddeti görmezden gelen ilçe müdürü ve dayakçı idareciler hakkında hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de valiliğe idari şikayette.

Yani ses çıkaran öğretmenlere sürgün, idarecilere sürgün, öğrenciye şiddetin gözden kaçırıldığı ilginç bir soruşturma süreci yaşandı.

Eğitim-İş olarak hem sürgünler hem disiplin cezaları hem de öğrenciye şiddet konusunda hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz. Olayın peşini bırakmayacak arkadaşlarımızın ve öğrencilerin uğradığı haksızlıklarla ilgili sonuç alıncaya kadar mücadele edeceğiz.

                                      MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri