Bakan Selçuk Bursa’ya geliyor ama eğitim sendikalarına davet çıkmadı

Eğitim -İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona yarın bir dizi toplantı için Bursa’ya gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un programlarına eğitim sendikalarının davet edilmemesine tepki gösterdi.

SENDİKA - 2019-02-06 20:55:56

Eğitim -İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona yarın bir dizi toplantı için Bursa’ya gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un programlarına eğitim sendikalarının davet edilmemesine tepki gösterdi. Rona, Eğitim Radyosu‘na yaptığı açıklamada, “Davet edilmememiş olmamızla ilgili olarak basın açıklamasıyla itirazımızı dile getiren paylaşımlarda bulununca, akşam saatlerinde telefonla Sayın Bakan’ın okul müdürleriyle yapacağı toplantı için davet edildiğimiz bildirildi. Fakat bizim bulunmayı arzu ettiğimiz toplantı o toplantı değil. Çünkü biz okul müdürlerine yapılan sunumu dinleyip alkışlayıp sadece protokol görevi yapmayı değil, elimizdeki raporları takdim edebileceğimiz, bu raporlar üzerinde görüş alışverişinde bulunabileceğimiz,  eğitim değerlendirme toplantısına davet edilmeliydik. Bu talebimizi ilgili birimlere bildirdik ama sonuç çıkmadı” dedi.
Rona, eğitim sendikalarının konumuyla hiç ilgisi bulunmayan okul müdürleri toplantısına davet edilmelerinin  basın açıklamasının ardından geliştiğinin altını çizerken, kendilerinin katılmak istediği Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın Bakanlık tarafından düzenlenmiş olduğu bilgisinin kendilerine verildiğini kaydetti.

ÖZKAN RONA: “ÖĞRETMENSİZ EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI OLUR MU?”

Eğitim -İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’nın açıklamasının tam metni şöyleİ

“Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayınladığı programa göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarın (7 Şubat 2018 Perşembe) bir dizi çalışmaya katılmak üzere Bursa’ya gelecek. Bu çalışmaların bir bölümü protokol gereği kurum ziyaretleri olacak. Saat 15:00’de ise adına “Merinos Kültür Merkezi ” denilen “Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi”nde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı yapılacak. Bu toplantının katılımcılarının kimlerden oluştuğunu tam liste halinde bilemesek de, kimlerin toplantıya davet edilmediğinden haberdarız. Bir kentin eğitim değerlendirmesinin yapılacağı böylesine önemli bir toplantıya, eğitimin en önemli paydaşı olan öğretmenler ve onların sorunları ile çözüm önerilerini gündeme getirecek sendikalar davet edilmiyor. Birbirinin aynısı, matruşka gibi her açıldığında aynı görüntü ile karşılaşılan eğitim yöneticileri ile yapılacak değerlendirme toplantısında Bursa’da eğitimin sorunlarını çok boyutlu olarak tespit etmek olanaksızdır. Ancak biliyoruz ki Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü değerlendirme toplantısında farklı ses istemiyor. Bütün sesler amir-memur baskısı altında denetimli ve kontrollü olsun isteniyor. Çünkü eğitim sendikaları toplantıya davet edilirse, maskeler düşer, Bursa’da eğitimin gerçek sorunları gündeme gelir diye kaygı yaşamaktalar. Bu tek ses yönteminin temel amacı, bir takım gerçeklerin gizlenme isteğidir..

.Görüyoruz ki; Sayın Bakan’dan Bursa’nın eğitim başarısında yaşanan düşüşü, öğretmenlerin yaşadığı baskıları , hukuksuzca verilen cezaları, Bursa’nın derslik ve okul ihtiyacını, 5000’i aşan öğretmen ihtiyacını, kentin en köklü okullarının idari kadrolarının değiştirilmesi ile bu okulların kültürünün nasıl yok edildiğini, deprem dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan ancak 2 yıldır inşaatları dahi başlamayan okullar gerçeğini, adrese dayalı kayıt sürecinde liselere yerleşemeyerek mağdur edilen öğrencilerimizi, kalabalık sınıfları, tarikat ve cemaatlerin eğitimde nasıl etkin duruma getirildiği gerçeğini, sendikal baskıları, son dönemde giderek yaygınlaşan mobbingi… kısacası madalyonun öteki ve gerçek yüzünü gizlemek istiyorlar.

Ancak biz Eğitim-İş olarak, yarın o toplantıda bulunacağız, öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının gerçek sorunlarını, Bursa’nın eğitim başarısının düşmesindeki nedenleri, kentimizin çocuklarının hak ettikleri nitelikli eğitim haklarının nasıl verilmesi gerektiğine dair önerilerimizi Sayın Bakan ile paylaşma sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

Bursa’da ve Türkiye’de eğitim sorunlarının çözümü için, Sayın Ziya Selçuk’un her fırsatta ifade ettiği, her kesimden görüşlerin alınarak sorunlara çözümler üretileceği beyanlarının yaşama geçirilmesi gerektiği büyük bir gerçektir. Aksi halde, sorunların ortaya çıkmasında payı ve katkısı olan kişilerle sorunların çözülmesi çabası gerçeklikten uzak olur. Sorunlar, onları var eden kafalarla değil, farklı görüşlerin yaratacağı zenginlikle çözüme ulaşır.”

Günün Diğer Haberleri