Aydın İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İzmir Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş atandı.

EĞİTİM - 2018-12-07 10:10:54

Geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin başta 'tayin-terfi' olmak üzere bazı taleplerinin, bir bakanın "Personel tayin ve ataması için geldiyseniz, sizi sadece misafir ederim, çayınızı içtikten sonra gidersiniz. Ama bir projeniz varsa seve seve dinlerim" örneği verilerek geri çevrildiği gündeme gelmişti. Bu ve benzeri misallerin artması üzerine Genel Merkez yönetimi, Bakanlardan, milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin problemlerinin çözümünde 'daha özenli davranılmasını' istemişti. " Bu ifadeye göre milletvekilleri bakanlık yetkililerinin yanına, bürokratların yanına sadece halkın talepleri ve projeleri için gelecek görüşmeler yapacaktı. Onun dışında atama terfi görevden alma gibi işlemlere milletvekilleri karışmayacaktı. Fakat bugün Aydın İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün neden görevden alındığı konusunda ise Aydın Mv. Mustafa Savaş'ın attığı bir tweet dikkatleri çekti. Milletvekili Mustafa Savaş Bakan Ziya Selçuk'la makamında görüştü. Görüşmenin fotoğrafını Savaş kendi twitter hesabından paylaştı. Bu paylaşımdan sonra ise Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alındığı haberi geldi. Zamanlama olarak görevden alınmanın bu görüşmeyle ilişkilendirildiği dikkatleri çekti. Takdir kamuoyunundur. İşte Aydın Mv. Mustafa Savaş'ın Bakan Ziya Selçuk ile görüşmesinin ardından paylaşılan o fotoğraf:  

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Haberleri Yalanlamış Kendisine Yazı Gelmediğini Belirtmişti

 

Görevden alındığıyla ilgili iddiaları kendisinin de medya organlarından öğrendiğini açıklayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Bana tebliğ edilen bir yazı yok, görevimin başındayım” dedi.

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından görevinden alındığı ve yerine Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı’nın atandığına yönelik haberleri yalanlayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu yaptığı açıklamada,
“Görevden alındığıma veya başka bir yere atandığıma dair bana intikal eden herhangi bir yazı veya tebliğ yok. Herkes gibi bende bazı internet sitelerinde bu haberleri okudum.” dedi.

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Aydın’ın yeni İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, Çine doğumlu.

SEYFULLAH OKUMUŞ KİMDİR?
20.02.1966 yılında Çine´de doğdu. İlk tahsilini Çine Cumhuriyet İlkokulu’nda, orta ve lise tahsilini Çine İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lise tahsili sonrasında öğrenimine devam ettiği Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Melik Ahmet Lisesi’nde öğretmenlik görevine başladı. 1997 yılında İzmir´e geldi ve İzmir´de Konak Saliha Hüseyin Özyavuz İlköğretim Okulu´nda (Öğretmen), Konak Kemal Reis İlköğretim Okulu´nda (Öğretmen-Müdür Yardımcısı), Konak Hakimiyet-i Milliye İlköğretim Okulu´nda (Müdür Yardımcısı) ve Karşıyaka Anadolu İmam-Hatip Lisesi´nde (Okul Müdürü) öğretmen-idareci olarak,17 Haziran 2014 -04 Ağustos 2016 tarihleri arasında  Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
05/08/2016 tarihinde Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdür olarak göreve başlayan Seyfullah Okumuş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Aydın Denge

Günün Diğer Haberleri