OKUL MÜDÜRLERİ DEĞİŞİMİ SEÇİM SONRASINA KALACAK

Kamudanhaber - Özel Haber Milli Eğitim Bakanlığı okul ve kurum müdürlerinin değişimi sürecini yerel seçimlerden sonra başlatacak .

ATAMA - 2018-11-27 21:20:25

Milli Eğitim Bakanlığı okul ve kurum müdürlerinin değişimi sürecini yerel seçimlerden sonra başlatacak .

Bakan Ziya Selçuk geçtiğimiz hafta Seta’da katıldığı toplantıda okul müdürlerinin seçiminin sınavla yapılacağını , sınavı kazanan adayların eğitime alınacağını açıklamıştı . 

Okul müdürleri seçiminde mülakatı kaldırma sinyali veren Bakan SELÇUK , Okul müdürlerini göz göze bakarak seçmeyeceğiz diye ironi yaparak mevcut yönetici seçme sistemini eleştirmişti .

2023 Vizyon belgesinde okul müdürlerinin profesyonel olacağı, eğitim öğretim sınıfı dışına çıkartılması planlanmıştı .

Milli Eğitim Bakanlığı yerel seçimlerin hemen akabinde ülke genelinde okul müdürleri ile ilgili bir çalışma başlatmayı düşünüyor .

Mevcut okul müdürleri de dahil , okul müdürü olmak isteyen kişiler öncelikle sınava alınacak , sınavda başarılı olan adaylar eğitim yönetimi ve denetimi alanında eğitime alınacak , eğitim sonunda başarılı bulunanlar arasından atamalar yapılacak .

Okul müdürlerinin atanması konusunda Milli Eğitim Bakanlığının düşüncesi bu yönde olsa da , sendika ve sivil toplum örgütlerinin direnciyle karşılacağını tahmin etmek zor olmasa gerek ...

Milli Eğitim Bakanlığı yerel seçimler öncesinde hem okul müdürlerinin hem de sendika ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekmeme adına bu değişim ve dönüşümü seçim sonuna bırakmıştır .

www.kamudanhaber.net

Günün Diğer Haberleri