Fener Kupadan Elendi

Kadıköy uzun zamandır böyle konuk görmedi. 90 dakikada 3 gol vardı, 3'ünü de Fethiye attı! PTT 1. Lig'de son sırada yer alan Ege ekibi, tarihte ilk kez karşılaştığı Fenerbahçe'yi 2-1 yıkıp, 5. tura çıktı

SPOR - 2013-12-05 08:21:26

PTT 1. Lig’in son sırasında yer alan Fethiyespor, yıllar sonra Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası kabusu görmesine neden oldu. Kuralar sonrası Fethiye cephesinin, “106 yıldır Fenerbahçe’ye yenilmiyoruz. Şimdi onlar düşünsün” diyerek, esprili bir mesajla hazırlandığı mücadele hiç de beklendiği gibi geçmedi. Süper lig lideri Fenerbahçe, dün gece rakibiyle rolleri değiştirmiş gibiydi! PTT 1. Lig’de 6 puanla son sırada yer alan, ligin en çok gol yiyen, en kötü averajına sahip takımı olan Fethiyespor, Saracoğlu’nda adeta destan yazdı. Fenerbahçe’nin yedeklerine karşı başa baş oynayan, cesurca saldıran Ege ekibi geriye düşmesine rağmen pes etmedi, 2-1 galip gelip 5. tura yükseldi. Üstelik şans faktörü de Engin İpekoğlu ve öğrencilerinin yanında değildi. İlk yarının son dakikasında Mehmet Topuz’un ortasına ters bir kafa vuruşu yapan Sabri, takımının 1-0 geriye düşmesine neden oldu. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarı Fethiyespor adeta sazı eline aldı.

Yanal’ın eski öğrencisi!


Fenerbahçe kalesinde pozisyonlar bulmaya başlayan konuk ekip, 6 dakikada sonuca gitti. 77’de Gökhan Dinçer’in ortasında Onur Okan, skoru dengeledi. 83’te ise Ersun Yanal’ın Manisaspor’dan öğrencisi olan Ahmet Aras, kaleci Mert’i avladı. Öne geçtikten sonra önemli fırsatlar bulmasına rağmen ağları sarsamayan Fethiyeliler, kalelerini gole kapadı ve Kadıköy’den büyük bir zaferle ayrıldı.

Yedeklere yakışmadı...


Fenerbahçe Ziraat Kupası ilk sınavında taş gibi bir Fethiyespor buldu karşısında. Önde basan, topun arkasına çabuk geçen konuk ekip, takım savunmasında da dirençli olunca Fenerbahçe, birinci 45’te net pozisyonlar üretmede hayli zorlandı. Selçuk ile Salih’in sık sık defansın önüne gelmeleri, SarıLacivertli takımın orta saha hakimiyetini ele geçirmesini engelledi.

Haftalardır forma giymeyen oyunculardan oluşan Fenerbahçe kadrosundan üst düzey bir tempo çıkmadı. Buna rağmen Sabri’nin kendi kalesine attığı golle, Fenerbahçe soyunma odasına önde gitti.
İkinci yarıda da Fethiyespor önce inatla ‘defans’ dedi. Kolay kolay risk almadılar. Fenerbahçe’nin yapacağı savunma hatalarını ısrarla beklediler. SarıLacivertli ekibin ilk defans zaafında da golü buldular.

Sağ kanat çöktü

İkinci yarının genelinde Fenerbahçe’nin sağ kanadı sık sık açıklar verdi. 1-1’den sonra bu bölgeye Ersun Yanal’ın önlem almaması ya da Fenerbahçe savunmasının sağ tarafı önemsememesi, ağır bir fatura getirdi. Fethiyespor, yine bir sol kanat organizasyonu sonrasında ikinci golü bularak, Fenerbahçe’yi tamamen oyundan düşürdü. Yenik durumdaki Fenerbahçe tamamen oyundan koptu, organize atak düşüncesinden uzak, gelişi-güzel hücum çıkışları ile gol aradılar. Ancak Fethiyespor’un 90 dakika boyunca sürdürdüğü dirençli takım savunmasını geçemeyerek, iki yıl arka arkaya kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası’na gruplara kalmadan veda ettiler. Fenerbahçe yıllar önce Pendikspor’la eşleşmiş ve Pendikspor’a da yenilerek kupadan elenmişti.

45 artı 1. dakikada ceza alanı önünde rakipten topu çalan Mehmet Topuz, sol tarafa doğru hareketlendikten sonra, topu kale sahasına kesti. Ndjonk’un kalesini terkettiği anda Sabri’nin ters kafa vuruşu ağlara gitti ve ilk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

77. dakikada sol taraftan bindiren Gökhan, ceza alanına şık bir orta kesti. Ahmet düzgün bir kafa vuruşu ile skora dengeyi getirdi: 1-1.

83. dakikada yine bir sol kanat organizasyonunda Gökhan, Ali’yi kaçırdı. Bu oyuncunun yerden geriye çıkardığı topa Ahmet yerden bir vuruş yaparak Fethiyespor’u 2-1 öne geçirdi.

90 artı 3’te Ali, Mert’le karşı karşıya kaldı. Ali’nin aşıtma vuruşuna Mert izin vermeyince, karşılaşma Fethiyespor’un galibiyeti ile sonlandı. Fethiyespor bu sonuçla gruplara kalırken, Fenerbahçe ise 4. turda kupaya veda etti.

Yalçın Türk

Fanatik.com.tr

Günün Diğer Haberleri