İYEP kurslarında öğretmenler resen zorunlu olarak görevlendirilemezler

İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamında öğretmenlere zorla görev verilemez. Türk Eğitim-Sen öğretmenlerin resen görevlendirilmesi hususunda MEB’e yazı yazdı ve bu uygulamanın mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

SENDİKA - 2018-11-18 16:44:26

İYEP kurslarında öğretmenler resen zorunlu olarak görevlendirilemezler

İlkokullarda Yetiştirme Programında görev alacak öğretmenlerin belirlenmesinde bazı kurumlarda öğretmenlere resen görevlendirmeler verildiği Türk Eğitim-Sen tarafından belirtildi. Sendika istekleri olmadığı halde resen görevlendirilen öğretmenlerin mağdur edildiğine dikkat çekerken İYEP görevlendirilmesinde resen görev olmayacağını vurguladı.

İYEP ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİ

 

İYEP Kursu Öğretmenlerin Resen Görevlendirilmesi konulu resmi yazıda İYEP kurslarında  istekli öğretmen bulunmadığı takdirde resen görevlendirme yapılması uygulamasının mevzuata aykırı olduğu açıklanırken İYEP’in uygulamasında öğretmen görevlendirme işleminde “Öğrencinin kendi sınıf öğretmeni, Okulun diğer sınıf öğretmenleri, İlçe norm fazlası sınıf öğretmenleri, İlçede, programda görev almak isteyen sınıf öğretmenleri, bunların olmaması durumunda ders ücreti karşılığında görevlendirilen sınıf öğretmenleri görevlendirilir.” hükümleri hatırlatıldı.

İlgili resmi yazı;

ÖĞRETMENLERİN GÖREV ALMAMA SEBEPLERİ

Türk Eğitim-Sen yaptığı açıklamada ise İYEP kapsamında öğretmenlerin istekli olmama sebebi olarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile İYEP arasında farklılık olmaması olduğunu belirtti. Sendika açıklamada;

İYEP kurslarında öğretmenlerin görev almak istememesinin en önemli nedeni; ortaokul ve liselerde  açılan DYK kurslarına hem başarılı öğrenciler gelirken hem de ek ders ücretleri %100 artırımlı ödenmesi; İYEP kurslarına ise hem başarısız öğrencilerin gelmesi hemde ek ders ücretinin normal ek ders ücreti üzerinden ödenmesidir.

ifadelerine yer verirken MEB’den konuyla ilgili mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Günün Diğer Haberleri