CUMHURİYET SEVDALILARI 29 EKİM’DE ANITKABİR’E YÜRÜDÜ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Demokratik Kitle Örgütleri, “Cumhuriyet İçin Birlikteyiz” sloganıyla Cumhuriyetin kuruluşunun 95.yılında 1.Meclis’in önünden binlerce kişi ile Anıtkabir’e “Yaşasın Cumhuriyet” pankartı açarak yürüdü.

SENDİKA - 2018-10-29 19:58:44

Birleşik Kamu İş Konfederasyonundan yapılan açıklamada;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için  Ankara Garı ve Tandoğan güzergâhından Anıtkabir’e akın eden Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikaları, Atatürkçü Düşünce Derneği,  Ankara Barosu, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,  Dil Derneği, Engelliler Konfederasyonu, İSTİVAK,  Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Türk Hukuk Kurumu, Türk-İş, Ulusal Eğitim Derneği üyeleri “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları atarak ve Türk bayrakları ile Atatürk posterleriyle yürüdü.

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Mali Sekreteri Ali Taştan, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Büro-İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu,  Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Arap Mucur, Tapu Çevre Yol-İş Genel Mali Sekreteri Mustafa Kayhan Kaya,  bağlı sendikaların Merkez Yöneticileri ile Şube Başkanları “Cumhuriyet İçin Birlikteyiz” kortejindeki yerini aldılar.

Cumhuriyetin 95. Yılında Cumhuriyetin kurucu değerlerini savunmak ve cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmak için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konfederasyonumuz üyeleri ve yurttaşlar tarafından coşkulu şekilde kutlandı.

Genel Başkanımız Balık, Ulus 1. Meclis önünde kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde laik cumhuriyetimize, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak için Türkiye’nin her yerinde alanlardaydı.

Ulus’taki Birinci Meclis’ten başlayan yürüyüş Anıtkabir’e varılmasının ardından son buldu.

Günün Diğer Haberleri