Tekli Eğitime Geçilmesi Sınıf Mevcutlarını Artırdı

Milli Eğitim Bakanlığı hedeflerinden birisi olan tekli eğitime geçiş sağlanan bazı okullarda sınıf mevcutları 60’a kadar yükseldi.

EĞİTİM - 2018-10-07 10:18:53

Sınıf Mevcudu 40’ı Aşamaz
Bazı okullarda dersliklerin yetersiz olması sebebiyle sınıf mevcutlarının 60’a kadar çıktığı gözlemlendi. Bu ise eğitim kalitesini ciddi manada etkileyeceği için veliler, sendikalar ve öğretmenler tarafından peş peşe talepler ulaştırılmaya başlandı. Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na yöneltilen soruda da sınıf mevcutlarının en fazla ne kadar olacağı konusu yer aldı. Bu soruya karşılık olarak MEB’ten gelen cevapta ise sınıf mevcutlarının en fazla 40 olabileceğini belirtti. 

Sınıf mevcudu 40’ı geçen okullarda ise yapılması gereken il milli eğitim müdürlüklerine dilekçe yazmak olacaktır. Böylelikle yetkililerin sorunlardan haberdar olması ve biran evvel çözülmesi sağlanabilir. Aksi takdirde öğrencilerin alacakları eğitimin kalitesi düşüş yaşayacaktır. 

Kademeli Geçiş
İkilli eğitimden tekli eğitime geçiş için kademeli bir aşama öngörülmüştü. Ancak bazı okullarda buna rağmen tekli eğitime geçiş beklenildiği gibi olmadı. Bu da sınıf mevcutlarının artmasına neden oldu. Tüm Türkiye genelinde kaldırılması beklenen ikili eğitimin 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Planlanan bir şekilde gitmesi durumunda sabahçı ve öğlenci tabirlerinin de tarihe karışması söz konusu olacaktır. Ancak bunun için derslik sayılarının giderek artırılması icap etmektedir. Bu amaç doğrultusunda okullara ek binalar ve dersliklerin inşası işlemleri devam etmektedir.

Günün Diğer Haberleri