İlk ders zili çaldı

17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi. Okullarda birinci dönem 18 Ocak’ta tamamlanacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat arasında yapılacak. İkinci yarı yıl ise 4 Şubat’ta başlayacak ve 14 Haziran’da son ders zili çalacak. İşte okullardan ilk gün manzaraları:

EĞİTİM - 2018-09-19 09:52:26

ŞEHİT KIZINI YALNIZ BIRAKMADILAR
Van’da 6 yıl önce şehit edilen polis memuru Tuncay Akyüz’ün kızı, Adana’da birinci sınıfa başlayacağı okula babasının meslektaşları tarafından götürüldü. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, 22 Eylül 2012’de görevli olduğu Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde PKK’lı teröristlerce vurularak şehit edilen polis memuru Tuncay Akyüz’ün ilkokul birinci sınıfa başlayacak kızı Zeynep Ravza Akyüz’ü okula götürmek için önce eve gitti. Şehidin eşi Kübra Akyüz, eşinin şehit olduğu zaman kızının 3 aylık olduğunu belirterek, “Kızımın okula başlayacağı ilk gün eşimin meslektaşlarının yanımızda yer alması bizleri çok mutlu etti” dedi. Daha sonra Zeynep Ravza Akyüz, polis aracıyla Çukurova İMKB İlkokulu’na götürüldü. Akyüz ve polisler okul girişinde yönetici ve öğretmenler tarafından çiçeklerle, sınıfta ise arkadaşları alkışlarla karşıladı.

ARKADAŞLARI ARDA’YI UNUTMADI
Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i, Bizimkent İlkokulu’ndaki arkadaşları unutmadı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, Bizimkent İlkokulu yönetimi ve öğrencileri Oğuz Arda Sel’in sırasını çiçeklerle süsleyip bir de fotoğrafını koydu. Anma törenine katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sınıf arkadaşlarından bu yıl Arda için çok daha fazla çalışıp başarılı olacakları yönünde söz aldı.

Günün Diğer Haberleri