MEB öğretmen atamalarında sözlü mülakat sınavını kaldıracak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen atamalarında sözlü sınavı kaldıracağı yönünde talimat vererek MEB’in bu konuda çalışma yürüttüğü belirtildi.

EĞİTİM - 2018-07-28 22:19:25

MEB öğretmen atamalarında sözlü mülakat sınavını kaldıracak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk MEB’de mülakatı kaldıracak mı? Bununla ilgili ilk adım öğretmen atamalarında yaşanacağa benziyor. Önceki Bakan İsmet Yılmaz tarafından ücretli öğretmenlere kadro müjdesi ile 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı belirtilmiş Bakanlık bu konuda duyuruya da çıkmıştı. Ancak geçen süreçte 5 bin ücretli öğretmen ataması ile ilgili bir gelişme olmadı.

5 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMASI

 

5 bin ücretli öğretmen ataması için 24 Haziran seçimlerinden sonra olumlu ya da olumsuz bir gelişme olmadı. Başvuru yapan ve MEB’den resmi açıklama bekleyen öğretmen adayları için memurlar.net’te bir haber yer aldı. Haberde Bakan Ziya Selçuk’a 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması hatırlatıldı ve binlerce adayın bu konuda açıklama beklediği belirtildi.

MEB MÜLAKATLARI KALDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

Sonrasında ilgili haberle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin memurlar.net sitesine bilgi verdiği ve Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarında sözlü mülakatı kaldırma çalışması içerisinde olmasından dolayı 5 bin öğretmen atamasının bekletildiğinin belirtildiği açıklandı. “5 bin sözleşmeli öğretmen alım süreci, sözlü sınavın kaldırılmasına yönelik çalışmalardan dolayı durdu.” açıklaması yapılırken memurlar.net tarafından yapılan açıklamada;

“Haber sonrasında, memurlar.net’e bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, sözlü sınavı kaldırmak için Bakanlığın çalışma içinde olduğunu, sürecin bu nedenle durduğunu belirtti. Bu bilgiyi, bekleyen tüm ücretli öğretmenlerin dikkatine sunuyoruz.”

bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiden sonra gerek öğretmen adayları gerekse de tüm eğitim çalışanları MEB’de her konuda mülakatın kaldırılmasının iyi olacağı yönünde görüş belirtmeye başladılar.

Günün Diğer Haberleri