Özür Grubu Tayini İsteyecek Öğretmenler Mağdur Olmak İstemiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı Özür Grubu Tayinleri ile ilgili kılavuzu yayınladı.Birçok öğretmenin kafasında soru işaretleri var.Kılavuzu farklı yorumlayan yöneticiler nedeniyle öğretmenler özür grubu tayinlerinde mağdur olmak istemiyorlar.

EĞİTİM - 2018-07-31 17:31:16

Milli Eğitim Bakanlığı Özür Grubu Tayinleri ile ilgili kılavuzu yayınladı.Bakanlığın yayınladığı kılavuza göre 1-7 Ağustos 2018 tarihlerinde Öğretmenler mazeretlerini içeren belgeleri okullarına teslim edecekler ve Mebbis üzerinden birinci aşama başvurularını yapacaklar.

Mazeretleri kabul edilen öğretmenler 10-15 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapcaklar 17 Ağustos'ta tayin sonuçları yayınlanacak.29 Ağustos'ta da ilişik kesme işlemleri başlayacak.

Öğretmenler MEB kılavuzunda yer alan açıklamalara rağmen okullardaki idarecilerin veya İl-İlçe Yöneticilerinin farklı yorumları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyorlar.

MEB Kılavuzunun Aile Birliği Mazereti ile İlgili açıklamaların 2. Maddesinde;

2-Milletvekili, belediye başkanı, muhtar, noter, 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen görevlerde bulunanlar, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışanlar (657 sayılı Kanunun 4/B ve 4/C maddeleri kapsamında sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar dahil); 399 sayılı KHK kapsamında çalışanlar; özel kanunlarla kurulan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi olarak çalışanlardan, eşlerinin çalışmakta olduğu kurum/kuruluştan alınacak görev yeri belgesi (Birinci aşama başvurularının son günü itibarıyla başka bir il'e atamasının yapıldığını belgelendiren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, görev yeri belgesi aranmadan sadece atama kararları yeterli kabul edilecektir),

2. Maddede belirtilen mesleklerden kurumlarından alınacak Görev Yeri Belgesi için MEB öğretmenlere kolaylık sağlayarak birinci aşama başvuruların son günü olan 7 Ağustos tarihine kadar tayini başka bir ile çıkan eşlere atama kararlarını kabul edeceğini açıkça ifade etmedir.

Eşi Sağlık Bakanlığı Personeli öğretmenler bu durum hakkında sosyal medya hesaplarından mağdur olabileceklerini ifade ediyorlar.Sağlık Bakanlığı 20 Temmuz'da İller Arası İsteğe Bağlı Yerdeğişikliğini gerçekleştirdi ve Noter Onaylı Listeleri bakanlık sayfasında yayınladı.Yapılan atamalar Sağlık Bakanlığını ÇKYS Sistemine yüklenmediği için eşi Sağlık Bakanlığı personeli olan öğretmenler kararnameleri 1-7 Ağustos tarihleri arasında alamayarak özür grubuna yetişemeyeceklerini düşünüyorlar.

https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/22139,noteronaylisonuclar1-20pdf.pdf?0

Eşlerinin farklı illere tayini çıkan öğretmenler Noter Onaylı Atama Listelerinin MEB tarafından kabul edilmesini,ilişik kesme işlemleri sırasında eşlerini personel görev yeri belgelerini MEB'E vermek istiyorlar.

Benzer şekilde eşi asker,polis olan öğretmenler Atama Kararnameleri ile özür grubu başvuru yapabilecekler.

Göreve geldiği günden bu yana eğitim sisteminin başarıya ulaşması için öğretmenlerin çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eşi Sağlık Bakanlığı Personeli olan Öğretmenleri mağdur etmeyecek,parçalanmış ailelerin oluşmasına izin vermeyecektir.

 

Günün Diğer Haberleri