Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları belli oldu, atamalar yapıldı

Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un iki bakan yardımcısı olacak. 25 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararlarda Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları belli oldu.

ATAMA - 2018-07-27 14:35:04

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları belli oldu, atamalar yapıldı

25 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de 2018/40 ve 2018/41 sayılı kararlarla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları belli oldu. MEB’e 2 Bakan Yardımcısı ataması yapıldı. Bakan Ziya Selçuk Bakan Yardımcıları İbrahim ER ve Reha DENEMEÇ ile çalışacak.

MEB BAKAN YARDIMCISI İBRAHİM ER

2018/40 karar sayısı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İbrahim ER atandı. Resmi Gazetede yer alan atama kararına göre MEB’de Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak isimlerden birisi İbrahim ER oldu.

 

İBRAHİM ER ÖZGEÇMİŞ

MEB Bakan Yardımcısı İbrahim ER kimdir? İbrahim ER biyografi bilgileri incelendiğinde 25 Mayıs 1968 Rize doğumlu olan Er’in Danıştay üyesi olduğunu görüyoruz. Güneysu İmam Hatip Ortaokulu’nu ve Rize Lisesi’ni bitiren İbrahim ER Giresun Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra bir dönem öğretmen olarak çalıştı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nden de mezun olan MEB Bakan Yardımcısı İbrahim ER, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı.

İbrahim ER

İKGM’de çalışırken 2 Mart 2011’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilen ER, Danıştay 1. daire üyesi olarak çalışırken Milli Eğitim Bakanlığına 25 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Bakan Yardımcısı oldu. İbrahim ER evli ve iki çocuk babasıdır.

MEB BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ

2018/40 karar sayısı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Reha DENEMEÇ atandı. DENEMEÇ, İbrahim ER ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.

RAHA DENEMEÇ ÖZGEÇMİŞ

MEB Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ kimdir? Reha DENEMEÇ biyografi bilgileri incelendiğinde DENEMEÇ’in 20 Mayıs 1961 tarihinde Elâzığ’da doğduğunu görüyoruz. MEB Bakan Yardımcısı Raha DENEMEÇ Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucu Üyesi, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi,  22., 23. ve 24. dönem Ankara Milletvekilidir. Strazburg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Vekili ve Türk Delegasyonu Başkanı olarak çeşitli siyasi görevlerde bulunmuştur.

Reha DENEMEÇ

AK Parti’nin kuruluşundan 2002 Genel Seçimlerine kadar Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olan DENEMEÇ sonrasında ise 10 yıl Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ekonomist olan DENEMEÇ ODTÜ Ekonomi Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını ABD University of Delaware’de ekonomi alanında yaptı. MEB Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ evli ve 2 çocuk babasıdır.

Günün Diğer Haberleri