Bursalılar dikkat! 5.036 öğrenci liseye yerleştirilemeyecek

Öğrenci ve velilerin 30 Temmuz 2018’de ilan edilecek liselere yerleştirme sonuçları bekleyişi sürerken, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’nın açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Rona, Bursa’da 5.036 öğrencinin kontenjan yetersizliğinden dolayı liselere yerleştirilemeyeceğini açıkladı.

SENDİKA - 2018-07-14 21:33:17

Rona, yine Bursa’da 7.500’e yakın öğrencinin tercih ettiği halde Anadolu Lisesi ne yerleşemeyeceğinin altını çizerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi: “Dayatmayı bırakın! İstemediği okul türüne zorla gitmek zorunda kalacak olan binlerce öğrencimizi lise yaşamlarının başında başarısızlığa mahkum etmeyin!”

 

SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI
Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’nin paylaşımı şöyle:
“…Sınava Dayalı ve Adrese Dayalı Lise Yerleşme Sisteminde öğrencilerimize yeteri kadar kontenjan ayrılmadı. Bursa’da bu yıl 8.sınıftan mezun olan 40.600 öğrenci için 35.564 kontenjan ayrıldı. Bu koşullarda 5.036 öğrencimiz kontenjan yetersizliğinden dolayı liselere yerleşemeyecek.
Öğrencilerimizin öncelikli tercihi %54 ile Anadolu Lisesi iken, bu okullara ayrılan toplam kontenjan sayısı 14.460’da kaldı. Bu durumda 7500’e yakın öğrencimiz tercih ettiği halde Anadolu Lisesi ne yerleşemeyecek.
Bursa İl Milli Eğitim yetkililerine sesleniyoruz. Dayatmayı bırakın öğrencilerimizin tercih ettiği okul türünde yeterli kontenjanı ayırın. İstemediği okul türüne zorla gitmek zorunda kalacak olan binlerce öğrencimizi lise yaşamlarının başında başarısızlığa mahkum etmeyin!”

TERCİHLERİN SADECE YÜZDE 5’İ İMAM HATİP

Özkan Rona daha önceki bir paylaşımında da, “Adrese dayalı kayıtlar için yapılan pilot uygulamada bile öğrencilerin yalnızca yüzde 5’inin İmam-Hatip Lisesi tercihi yaptığı ortaya çıkmıştır. Bu oran 40 bin öğrencide 2 bin öğrenciye denk geliyor. İmam Hatip Lisesi kontenjanlarının 6 bini geçtiği Bursa’da en az 4 bin öğrenci istemediği halde İmam-Hatip liselerine gitmek zorunda kalacak” şeklindeki değerlendirmelerini kamuoyuna duyurmuştu.

EğitimRadyosu.com

Günün Diğer Haberleri