YKS’ye Günler Kala Uzmanından Tavsiyeler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na günler kala Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Özen Yazğan, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Yazğan’a göre öğrenciler, sınav öncesinde cep telefonu ve bilgisayarı bir süreliğine rafa kaldırmalı.

SINAVLAR - 2018-06-27 01:02:33

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na günler kala Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Özen Yazğan, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Yazğan’a göre öğrenciler, sınav öncesinde cep telefonu ve bilgisayarı bir süreliğine rafa kaldırmalı.

Milyonlarca lise son sınıf öğrencisinin üniversiteli olabilmek için 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kaldı. İlk kez bu yıl Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) yerine uygulanacak olan YKS, toplamda 2 oturumdan oluşacak. Öğrencilerin üniversite yaşamını belirleyecek sınava günler kala Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Özen Yazğan, öğrenci ve veliler için önemli uyarılarda bulundu.

İstekli ve planlı çalışmak son derece önemli

Yazğan’a göre, sınava kısa bir süre kala öğrenciler yeni konular öğrenmek yerine, öğrenilen konuların pekiştirilmesi için çalışabilir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için farklı kaynaklardan, bol miktarda soru çözmenin yararlı olacağını belirten, her gün bir deneme sınavı çözmenin öğrencilerin zamanı kullanma becerisini geliştireceğini ve hangi konuları tekrar etmesi gerektiğini görmeyi sağlayacağını ifade etti. Yazğan, istekli ve planlı yapılan son andaki çalışmaların beyinde etkili değişimlere yol açabileceğini kaydetti.

İyi öğrenme için, iyi uyku çekmek şart

Uyuma ve uyanma vaktinin ne çok geç ne de çok erken olması gerektiğini belirten Yazğan, uyku saatlerinin şimdiden düzenlenmeye başlanarak alışkanlığa dönüştürülmesinin sınav zamanı öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.  İyi öğrenme için, iyi uyku çekmenin şart olduğunu niteleyen Yazğan “Uyku sırasında beynimiz, uyanıkken sinirsel eylemlerin ardından beyinde biriken zehirli kalıntılardan arınıyor. Araştırmacılar uzun süre yeterli uyumayanların nöron ve sinaptik bağlantılarında yaşanan azalmanın kalıcı olduğunu daha sonra yeteri kadar uyunsa bile önceden oluşan zararın kalıcı oluyor. Dolayısıyla gerekli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini hem de hayat kalitesini düşürüyor” gerekli şartlar arasında görünüyor” kaydetti.

Dijital Detoks: Bilgisayar / cep telefonu out!

Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanıldığı takdirde oldukça zararlı bir hal de alabildiğine değinen Yazğan, öğrencilerin sınav öncesinde cep telefonu ve bilgisayarı bir süreliğine kullanmamanın yararlı olabileceğine değindi. YKS öncesi öğrenciler kadar velilere de büyük görev düştüğünü belirten Bahçeşehir Koleji PDR Koordinatörü Özen Yazğan; “Şimdi heyecanla beklenen sınava günler kaldı. Bu aşamada yine siz ailelerin desteğine ihtiyaçları var. Çocuğunuz bu dönemde ciddiye alınmaya ve değer görmeye ihtiyaç duyarlar. Ciddiye alın ve değer verin. Bu süreçte çocuklarınızın yanında olduğunuzu hissettirin. Çocuğunuzu başkalarıyla asla kıyaslamayın. Güvenin ama beklentiye girmeyin. Fakat sınavı bir varlık yokluk mücadelesi haline getirmemeye dikkat edin” diyerek velilere sınav öncesi davranışları konusunda önerilerde bulundu.

Günün Diğer Haberleri