Öğretmenler 2018 yılı il dışı atama isteğe bağlı tayin iptal hakkı istiyor

2018 yılı öğretmenlerin iller arası tayin sonuçları sonrasında atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığından il dışı atama iptal hakkı verilmesini istiyor.

ATAMA - 2018-06-21 19:09:18

Öğretmenler 2018 yılı il dışı atama isteğe bağlı tayin iptal hakkı istiyor

#2018ildısıiptalhakkıverilsin etiketi ile sosyal medya günlerdir çalışma yapan öğretmenler MEB’den il dışı atama iptal hakkı verilmesini talep ederken sendikalardan da bu konuda destek istiyor. Geçtiğimiz yıllarda da il dışı atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmen sosyal medya üzerinden çalışmada bulunmuş ve MEB bu taleplerini karşılıksız bırakmamıştı.

İL DIŞI ATAMA İPTAL HAKKI

5-8 Haziran 2018 tarihleri arasında öğretmenler il dışı atama başvurularını yaptılar ve MEB İnsan Kaynakları genel Müdürlüğü tarafından il dışı atama sonuçları 11 Haziran 2018 tarihinde açıklandı. İl dışından ataması çıkan öğretmenler 29 Haziran 2018 tarihinden sonra ilişik kesme işlemlerine başlayabilecekler. İl dışına atanan öğretmen ilişik kestikten sonra 15 gün içerisinde yeni okulunda göreve başlayacak. İl dışı tayin iptali için atama kılavuzunda farklı durumlar yer almakta iken “isteğe bağlı il dışı atama iptali” hakkı bulunmamaktadır.

  • Aylıksız izinde olanlar; yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yer değişikliği
    gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 01 Ekim 2018 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
  • Geçici görevlendirilenler; Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup il dışı atama isteyen ve ataması çıkan öğretmenlerden en geç 01 Ekim 2018 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
  • Karı koca öğretmenler; Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden birisi görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirebilecek.
  • Gerçeğe aykırı beyan; Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.
  • Başvuru sırasında iptal hakkı; İl dışı atama başvuruları sırasında başvurusunu yapan öğretmen başvurular bitmeden başvurusundan vazgeçerek başvurusunu iptal ettirebilecek.

İsteğe bağlı iptal hakkı;

 

 

 

İl dışı tayin iptal

MEB, il dışı atama kılavuzunda görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin iptal edilmeyeceğini belirtirken il dış tayinden sonra mazereti oluşanların il dışı tayinlerinin iptal edilebileceğini, bunun içinde bu öğretmenlerin görev yerinden ayrılmaması gerektiğini belirtmiştir.

İSTEĞE BAĞLI TAYİN İPTALİ

Milli Eğitim Bakanlığı il dışı atama kılavuzunda mazereti olmadan isteğe bağlı il dışı tayin iptali işlemi yapılmadığını belirtmiş olmasına rağmen önceki yıllarda Bakanlık öğretmenlere il dışı atama iptal hakkı vermiştir.

2017 İL DIŞI ATAMA İPTALİ

MEB 2017 yılında il dışı atama iptali için hak tanıdı. 2017 iller arası atamadan sonra okullara gönderilen resmi yazı;

İl dışı atama iptal

2017 yılında il dışı atamalar 28 Haziran 2017 tarihinde açıklandı ve MEB iller arası yer değiştirme iptali ile ilgili resmi yazıyı 12 Temmuz 2017 tarihinde yaklaşık 15 gün sonra yayınladı. Geçen sene il dışı tayin iptali isteyen öğretmenlerin talebine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin sosyal medyadan şu cevabı vermişti;

Yusuf Tekin Açıklama

2016 İL DIŞI ATAMA İPTALİ

2016 yılında da il dışı atama sonuçları 27 Haziran 2016 tarihinde sonuçlandırılmış, İKGM tarafından il dışı atama iptal hakkı 14 Temmuz 2016 tarihinde okullara gönderilen yazı ile verilmişti. Resmi yazı;

2016 il dışı atama iptali

2018 İL DIŞI ATAMA İPTALİ

2018 il dışında ataması çıkan ve atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerin ilişik kesmemesive MEB tarafından yayınlanması muhtemel yazıyı beklemesi gerekiyor. Sosyal medyadan ve sendikalar aracılığı ile bu taleplerini Milli Eğitim Bakanlığına da iletmeleri etkili olacaktır.

Günün Diğer Haberleri