MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 21.06.2018

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 21 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. MEB yönetici atama yönetmeliği son haline göre müdür ve müdür yardımcısı atamalarında yazılı sınav ile sözlü sınav değerlendirmeleri dikkate alınacak.

ATAMA - 2018-06-21 19:07:48

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 21.06.2018

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliğini değiştirdi. MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinin son hali 21 Haziran 2018 tarihli 30455 sayılı Resmi Gazete’de yer aldı. Müdür ataması, müdür yardımcısı ataması için hem yazılı sınav hem de sözlü mülakat sınavı yapılacak. 2018 yılı yönetici atama yönetmeliği ile birlikte MEB yönetici görevlendirme mevzuatı içerisinde değişiklikler yaptı.

MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz aylarda taslak halinde yayınladığı yönetmeliğine son şeklini vererek yayımladı. Bundan sonra eğitim kurumlarına, okullara müdür ve müdür yardımcısı atamaları 21.06.2018 tarihli MEB yönetici atama yönetmeliği kapsamında yapılacak. Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar, müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar, müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar ile yönetici görevlendirmede izlenecek yöntem belirlendi. Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları, sözlü sınav konuları ve ağırlıkları, yönetici olarak ilk defa görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru, müdürlüğe ilk defa görevlendirme, müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme, yönetici olarak yeniden görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru, yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar açıklandı.

MEVCUT ATAMA İŞLEMLERİ

21 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ile birlikte hali hazırdaki 22/4/2017 tarihli ve 30046 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği de yürürlükten kaldırılmış oldu. “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde başlatılan iş ve işlemler, aynı Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sonuçlandırılır.” hükmü kapsamında 2018 yılı müdür, müdür yardımcısı atamaları bu maddeye göre tamamlanacak. Yönetmelik ekleri olan “Yönetici Değerlendirme Formu Ek-1“, “Sözlü Sınav Formu Ek-2” atama değerlendirmesinde kullanılan formlarda yayınlandı.

 

MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞI

MEB yönetici atama yönetmeliği içerisinde müdür ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri, şartlar, detaylar yer alırken müdür başyardımcılığı konusunda bir atama usulünün yer almadığını görüyoruz. Ayrıca yönetmeliğin son kısmında “Mevcut müdür başyardımcıları” başlığında ise aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir;

Mevcut müdür başyardımcıları

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte müdür başyardımcısı olarak görev yapanların yöneticilikleri, dört yıllık yöneticilik görevlerinin bitiminde sona erer. Yöneticilik görevi sona erenler, yeniden görevlendirme kapsamında müdür yardımcılığında görevlendirilme isteğinde bulunabilir. Bu talepler 28 inci madde kapsamında değerlendirilir. Bu konumda olanlardan müdür yardımcısı olarak görevlendirme isteğinde bulunmayanlar ile isteklerine rağmen müdür yardımcısı olarak görevlendirilemeyenler, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında açık norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.

MEB yönetici atama yönetmeliği

Yeni yönetici atama yönetmeliği kapsamında müdür başyardımcılığı da kaldırılmış oldu.

MEB yönetici atama görevlendirme yönetmeliği <<< TIKLAYINIZ

EKLER>>> MEB yönetici görevlendirme yönetmelik ekleri <<<< TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri