TACİZCİ ANLAYIŞI MEŞRULAŞTIRAN KARAR YANLIŞTIR

Eğitim İş Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada;

SENDİKA - 2018-06-13 15:54:17

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan bir İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeni E.H.’nin sosyal medya hesabından “Bir Beden Eğitimi öğretmeninin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır” şeklinde paylaşımda bulunması ve bu paylaşımı yine Konya’da görev yapan öğretmen A.F.K. tarafından sosyal medyada açıkça destekleme mesajları paylaşması basında yer almıştı.

Bu paylaşımların son derece çirkin, tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran, tecavüzü ve şiddeti kadınların suçu olarak gören hastalıklı zihniyetin dışa vurumu olduğunu belirterek gerekli idari soruşturmanın yapılmasını açıklamalarımızda belirtmiş, yargıya intikali için de savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı duyurmuştuk.

Sendikamızca savcılığa suç duyurusu yapılmış olup bu noktada adli süreçte henüz bir aşama kat edilemediğini üzüntü ile takip ettiğimizi belirtir,  idari olarak yapılan soruşturmalar neticesinde öğretmenlik mesleği, kamu görevi bir tarafa insani değerlere dahi uymayacak paylaşımları yapanlara, idari soruşturmada disiplin cezası verildiği ve görevden uzaklaştırma tedbirleri kaldırılarak sözde psikolojik durum odaklı bir şekilde Felsefe Öğretmeni E.H. hakkında öğretmenlik görevine son verilip alt göreve memuriyete çekildiği, öğretmen A.F.K.’nın ise görevine iade edildiği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.

En küçük sosyal medya paylaşımlarında (ki memuriyetle, öğretmenlik mesleğiyle ilgisi dahi olmayan paylaşımlarda), hatta alıntı paylaşımlarda bile 657 sayılı DMK’nın, 125. Maddesinin E/ g) “Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak,” hükmüne zorlama kararlarla sokularak öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının memuriyetine son verenler, yaşanan bu olayda maalesef aynı tavır içinde olamamışlardır.

Bu paylaşımları yapan ya da destekleyen anlayışın kamuda görev yapması, yapmaya devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir. Bu kararlar kişileri ve yaptıkları eylemleri meşrulaştırmaya yönelik kararlardır ve asla kabul edilemez.

Eğitim-İş olarak; adalet yerini bulana kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.


MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri