Meb Norm Kadro Yönetmeliği Değişti

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. MEB norm kadro değişikliği detayları için tıklayınız.

EĞİTİM - 2018-06-02 21:48:46

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmelikte değişiklik 2 Haziran 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliklerini eski ve yeni hükümlerini My Memur olarak sizler için derledik.

Yönetici normu bölümünde yer alan müdür norm kadrosu maddesinde değişiklik yapıldı.

Eski hüküm: Eğitim kampusu şeklinde yapılanan eğitim kurumları için bir müdür norm kadrosu verilir.


Yeni hüküm: Eğitim kampüsü için bir müdür norm kadrosu verilir. Eğitim kampüsü içerisinde yer alan eğitim kurumlan için ayrıca müdür norm kadrosu verilmez.

Müdür başyardımcısı norm kadrosu maddesine yeni hüküm eklendi: Eğitim kampüsü içerisinde yer alan eğitim kuranlarına müdür başyardımcısı norm kadrosu verilmez.

İlave müdür yardımcısı norm kadrosu maddesine yeni hüküm eklendi: Eğitim kampüsü içerisinde yer alan her bir eğitim kurumuna her özelliğe bağlı olarak ayrı ayrı olmak üzere ilave 1 müdür yardımcısı norm kadrosu daha verilir.

Rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu maddesinde iki hüküm değişti:

Yeni hükümler: Her derece ve türdeki özel eğitim kurumlarına (aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim veren özel eğitim kurumlarından öğrenci sayısı fazla olana verilmek üzere), toplam öğrenci sayısı 25 ve daha fazlası için 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

İlkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve anaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

Özel eğitim kuramlarında öğrenci sayısının 100 ve 100’ün katlarına, diğer eğitim kuramlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

Eski hükümler: Özel eğitim anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarına (aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim veren özel eğitim kurumlarından öğrenci sayısı fazla olana verilmek üzere), toplam öğrenci sayısı 25 ve daha fazlası için 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

Anaokulları hariç olmak üzere, ilkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

Anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100’ün katlarına, diğer eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

 

Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar maddesine yeni hüküm eklendi.

Eğitim kampüsü içerisinde yer alan her bir eğitim kurumunun müdür yardımcısı norm kadrosu, bu Yönetmelikte eğitim kuramlarının tür ve derecelerine göre öngörülen kriterler esas alınarak birbirinden bağımsız olarak belirlenir. Eğitim kampüsü içerisinde birden fazla özel eğitim kurumunun yer alması halinde bu özel eğitim kuramlarının öğrenci sayıları birlikte değerlendirilerek müdür yardımcısı norm kadrosu öğrenci sayısı en fazla olan özel eğitim kurumuna verilir.

Eğitim kampüsü içerisinde yer alan eğitim kuramlarının öğretmen norm kadrosu, bu Yönetmelikte öğretmenler için öngörülen kriterler dikkate alınarak belirlenir. Resmi Gazete MEB Norm Kadro Değişikliği için TIKLAYINIZ.

 

Günün Diğer Haberleri