Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan; MEB’in mesai günlerinden haberi yok

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Haziran ayında yapılacak olan sene sonu seminer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

SENDİKA - 2018-05-17 22:13:23

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan; MEB’in mesai günlerinden haberi yok

Öğretmenlerin 2018 Haziran Mesleki Çalışma Programı kapsamında ilk kez hafta sonuna seminer çalışması konuldu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı “Öğretmene cumartesi ve pazar günleri görev verilemez” vurgusu yaparken 9-10 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan mesleki çalışmalar için tepki gösterdi.

HAFTA SONU SEMİNER ÇALIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yayınladığı 2018 yılı Haziran ayı mesleki çalışma programının ilk haftasına bakıldığında cumartesi ve pazar günlerine seminer çalışması konulduğunu söyleyen Talip Geylan “MEB’İN MESAİ GÜNLERİNDEN HABERİ YOK!” dedi. Bu durumun kabul edilemez olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı “Öğretmene cumartesi ve pazar günleri görev verilemez. Anayasanın “Çalışma şartları ve dinlenme hakkı” başlıklı 50.maddesi 3. ve  4.fıkrasında; “Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yılık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir” Hükümleri ile İdarenin kişilerin çalışma koşulları ve dinlenme saatlerini göz önüne alarak mesleki (seminer) çalışmalarını belirleme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu itibarla MEB’in çalışma takvimini güncelleyerek hukuki olmayan bu durumu düzeltilmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

HAZİRAN AYI MESLEKİ ÇALIŞMALAR

MEB tarafından yayınlanan çalışma programına göre öğretmenler Haziran ayı seminer çalışmalarını iki hafta halinde yapacaklar. 9-13 Haziran 2018 tarihleri arasında birinci hafta çalışmalar 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında da ikinci hafta çalışmalar tamamlanacak.

 

 

 

Haziran 2018 Mesleki Çalışma Programı

14.05.2018 tarih ve 9461989 sayılı “Haziran 2018 Mesleki Çalışma Programı” konulu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün resmi yazısı ve eklerinde hafta sonu tarihlerinde de seminer çalışması planlaması olduğu görülmektedir.

Günün Diğer Haberleri