Öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu ve atama kılavuzu yayınlandı.

EĞİTİM - 2018-05-11 17:41:15

Öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu

2018 yılının il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin atama duyurusu yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı İKGM tarafından yayınlanan il içi isteğe bağlı yer değiştirme atama kılavuzu kapsamında şartları taşıyan öğretmenler il içinde isteğe bağlı yer değiştirme  talebinde bulunabilecekler.

2018 YILI İL İÇİ ATAMA TAKVİMİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan atama takvimine göre il içinde öğretmenler 22-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler. 30 Mayıs 2018 tarihinde ise il içi atama sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanacak. İl içinde yer değiştiren öğretmenler eski görev yerlerinden 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren ayrılabilecek ve yeni yerlerinde göreve başlayabilecekler.

2018 yılı öğretmenlerin il içi atama takvimi;

İl içi atama takvimi

HİZMET SÜRESİ VE PUANI

İl içi yer değiştirmelerde hizmet süresi 30 Eylül 2018 tarihi baz alınarak hesaplanacak olup hizmet puanı hesaplama işleminde ise 25 Mayıs 2018 tarihi dikkate alınacak. Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

NORM FAZLASI OLAN ÖĞRETMENLER

Norm fazlası öğretmenlerin il içi atama yer değiştirme durumu atama kılavuzunda hüküm altına alınmış olup ilgili madde gereği; “Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.” norm fazlası öğretmenler de il içi atama başvurusu yapabilecekler.

İL İÇİNDEN SONRA İL DIŞI ATAMA

İl içi atama isteyen ve ataması çıkan öğretmen il dışına başvuru yapamayacak olup, il içinden yer değiştme başvurusunda bulunan ancak il içinde atanamayan öğretmen il dışı atamaya başvuru yapabilecek. Ayrıca ogretmenlericin.com olarak il içinden sonra Ağustos 2018 döneminde yapılacak olan özür grubuna öğretmenlerin başvuru yapmasında bir sakınca olmadığını da belirtelim. İl içinden sonra özür grubu tayin istenebilir.

2018 yılı il içi atama kılavuzunda il içinden sonra il dışı atama istenemeyeceğine dair ilgili madde;

İl içi atama sonrası il dışı

ASKERDE OLAN, AYLIKSIZ İZİNDE OLANLAR

Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebilecekler. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2018 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 01 Ekim 2018 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.

Öğretmenlerin 2018 yılı il içi atama kılavuzu <<< TIKLAYINIZ

2018 yılı il içi atama takvimi

  • İl içi atama başvuru tarihleri 22-25 Mayıs 2018 
  • İl içi atama sonuçlarının açıklanması 30 Mayıs 2018 
  • İlişik kesme 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren
Günün Diğer Haberleri