BİRLEŞİK KAMU İŞ DEVRİMİN ÜÇ FİDANINI 46.YILINDA ANDI

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Devrimin üç fidanını 46. Yılında Andı

SENDİKA - 2018-05-06 17:19:05

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile avukatları Halit Çelenk’in anmasına Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük,   Büro-İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, Tapu Çevre Yol-İş Genel Başkanı Güven Nazmi Demiralp, Eğitim-İş Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk, Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Arap Mucur, Kültür Sanat-İş Genel Mali Sekreteri Orhan Çınar,  bağlı sendikaların MYK üyeleri ile Eğitim-İş 1 Nolu Şube, Eğitim-İş 3 Nolu Şube ve Tüm Yerel-Sen Ankara Şube Yöneticileri   ile üyelerimiz katıldılar.

Genel Başkanımız Mehmet Balık Denizlerin mezarında kısa bir konuşma gerçekleştirdi.  Balık, 46 yıl önce bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın Tam Bağımsız Türkiye için yola çıktılarını belirtti.  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı,  6 Mayıs 1972'de idam edilişlerinin 46. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olmuşlardır. Üç devrimci son nefeslerinde dahi “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, "Tam Bağımsız Türkiye" demiştir.”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu

Günün Diğer Haberleri