EĞİTİMİŞ SENDİKASI ANTALYA ŞUBESİNDEN EDEBİYAT KONUŞMALARI

Muratpaşa Belediyesinin 3. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında “Edebiyat Konuşmaları” Yazar İnci Aral’ın katılımıyla sendika binamızda gerçekleşti.

SENDİKA - 2018-04-30 01:11:11

Muratpaşa Belediyesinin 3. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında “Edebiyat Konuşmaları” Yazar İnci Aral’ın katılımıyla sendika binamızda gerçekleşti. Moderatörlüğünü Tuncer Çetinkaya’nın yaptığı sohbete yoğun katılımın olması, Antalya’nın edebiyata verdiği önemin bir göstergesiydi.

Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından İnci Aral’ın aynı zamanda bir öğretmen olması sohbetin değerini daha da artırdı. Yazar uzun yıllar öğretmenlik yaparak geçlerin aydınlanmasına katkı sağlamıştır. Eserlerinde bireylerin toplumsal oluşum ve değişimlerin etkisiyle biçimlenen ruh hallerini, aşkın imkânsızlığını, iletişimsizlik ve varoluş sorunlarını daha çok kadın üzerinden ele alan yazar, özellikle “kadın mutluluğu” üzerinde durur.

            Kadınların yaşadığı güçlükleri ve yaşamlarındaki göze çarpmayan ayrıntıları işler. Kadın karakterlerini farklı kesimlerden seçen Aral, kadının dünyası, duyarlılığı ve konumlarını ele alır, kadının ve erkeğin içinde doğdukları toplumun ve yetiştikleri çevrenin etkileriyle şekillenmesini çözümlemeye çalışır.

Çağdaş yazarlar arasında yer alan İnci Aral, eserlerinde yalnızca bireylerin dünyalarını yansıtmaz, aynı zamanda Türkiye'nin siyasi ve sosyo-ekonomik ortamlarını da ele alır. Türkiye'de yaşanan olaylar ve bu olayların bireyler üzerindeki etkilerini de işler.

Sohbet katılımcıların sorularının ardından plaket sunumuyla sona erdi.

 

                                                                                                                     28.04.2018

                                                                                                   Antalya Şube Yönetim Kurulu

 

Günün Diğer Haberleri