Ataması Yapılmayan öğretmen Çavdar intihar etti

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Merve Çavdar, depresyon haplarını içerek intihar etti. İddiaya göre 2014 yılında Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak mezun olan Çavdar’ın atanmasının gerçekleşmediği ve işsizlik nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu öne sürüldü.

EĞİTİM - 2018-04-18 11:14:29

Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında Güzelçamlı Mahallesi sahilinde meydana geldi. 2014 yılında Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak mezun olan Merve Çavdar, iddiaya göre ataması yapılmayınca bunalıma girdi. Bugün sabah saatlerinde evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline geldiğinde yanındaki depresyon haplarının tamamını içerek intihar etti.

Kıyıda bir kadının hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Genç öğretmenin cesedi, savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. 

Cenaze defnedildi
Adli Tıp’tan cenazesi alınan Çavdar, öğlen namazının ardından Erbeyli köyü mezarlığında defnedildi.Cenazeye ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve Aydın İl Yönetim Meclisi de katıldı.

Eğitim Sen’den tepki
Çavdar’ın ölümüne Eğitim Sen tepki gösterdi. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Ataması yapılmayan genç bir meslektaşımızı daha kaybettik. Merve Çavdar öğretmenimizi yaşamının en güzel yıllarında ölüme sürükleyenler, onun ve sayıları yarım milyona yaklaşan işsiz öğretmenlerin taleplerini ısrarla görmezden gelenlerdir” denildi.

Sendikanın başkanı Feray Aytekin Aydoğan da “Ataması yapılmayan sosyal bilgiler öğretmeni sabah evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıktı ve intihar etti Mülâkat ile, güvenlik soruşturması ile, hazırlanılan listeler ile yaşanılmamış hayatlar, yaşamının en güzel dönemlerinde tükenen umutlar yarattınız” ifadelerini kullandı.

***

Atanmadığı için üzülüyordu

Öğretmen Merve Çavdar’ın amcası konuştu. Amca Ahmet Çavdar yaptığı açıklamada Merve öğretmenin ataması yapılmadığı için üzüldüğünü ve maddi olarak da durumlarının kötü olduğunu söyledi.

Ahmet Çavdar “Aşağı yukarı 3 hafta önce görüştüm kendisiyle telefonda. Bir de kandilde mesajlaştık en son olarak. Onu takip ediyordum, elimden geldiğince ilgileniyordum. Bir sorunu yoktu, problemi yoktu. Böyle bir şey olduğunu öğrenince şok oldum. Bir de tabii ki şüphelendim. Şu an cinayet mi, intihar mı onu da bilmiyorum” dedi.

Geçen yıl Merve öğretmenin ücretli olarak çalıştığını aktaran Ahmet Çavdar “Atanmadığı için devamlı problemliydi, çok üzülüyordu. Sorunlar yaşıyordu. Maddi sorunları da var. Ailesinin de durumu iyi değildi. Geçen sene Marmaris’te ücretli öğretmenlik yapmıştı. İntihara meyli olduğunu görmedim ama son dönemi bilmiyorum tabii ki” ifadelerini kullandı.

 
 
Günün Diğer Haberleri