Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları uygulama yönergesi

Kurum Standartları Sistemi Veri Girişi işlemleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da “Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları uygulama yönergesi” 27.03.2018 tarihinde Bakan onayı ile yayımlanmıştı.

EĞİTİM - 2018-04-12 21:17:32

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları uygulama yönergesi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10.04.2018 tarihli 7275416 sayılı Kurum Standartları Sistemi Veri Girişi konulu resmi yazı tüm eğitim kurumlarına gönderildi. Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar, yatılı bölge ortaokulları ve imam hatip ortaokulları yeterliklerine ulaşılması için kurum standartları veri giriş işlemleri yapılacaktır.

İKS VERİ GİRİŞİ

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları uygulama yönergesi kapsamında Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Standartları Modülü 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için veri girişine 09.04.2018 tarihinde açıldı. İKS girişlerinde 9 Nisan – 29 Haziran 2018 tarihleri arasında sistemde yer alan algısal yarar anketleri okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının yöneticileri, öğretmen, veli ve örencileri (okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri hariç) tarafından doldurulacak.

Kurum Standartları Sistemi Veri Girişi resmi yazı;

İKS veri girişi işlemine kurum yöneticileri girişlerini 21 Mayıs – 29 Haziran 2018 tarihleri arasında yapacaklar. Kurum Standartları Veri girişi takvimi kapsamında sistemin açılması 9 Nisan 2018, İKS girişleri hakkında bilgilendirme toplantılarının yapılması 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olup İKS sistemi 29 Haziran 2018 tarihinde kapatılacak. Sistem üzerinden analitiklerin alınmaya başlanması işlemi de 2 Temmuz 2018 tarihi itibari ile yapılacak.

KURUM STANDARTLARI GİRİŞ EKRANI

İKS giriş ekranı görsel;

İlköğretim Kurumları Standartları

MEBBİS girişi yapıldıktan sonra sayfa üzerinden “Kurum Standartları” modülü başlığı görülemiyorsa; modül yetkilerinin kontrolü için ildeki MEBBİS yöneticisi ile görüşülerek yetkilendirme ve gerekli kontrollerin yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Öğretmen, veli ve öğrencilere Algısal Yarar Anketlerinin doldurulması ve sistemin amaçları hakkında bilgi verilmesi ve bu çalışmada, Bakanlık tarafından hazırlanmış kaynakların (Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Veri Girişi Rehber Kitabı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Kılavuz Kitabı) kullanılması gerekmektedir.

Okul Öncesi Eğitim Kurumları ile İlkokul/Ortaokullar için Veri Giriş Takvimi;

İKS giriş takvimi

Mevcut Durum Giriş ekranı üzerinden müdür ya da sorumlu müdür yardımcısı tarafından okul künye bilgilerinin (e-Okuldan ve MEBBİS’in diğer modüllerinden aktarılan) kontrol edilerek hatalı bilgilerin güncellendikten sonra onaylanması, onay işlemi ile birlikte, yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci algısal yarar anketlerinin açılması, ankete katılmak isteyen öğrenci ve velilerin sisteme erişimlerinin sağlanmasında rehberlik edilmesi, ankete katılmak isteyen öğrenci ve velilerin sisteme giriş yapmak için gerekli olan kişisel bilgilerinin (TC Kimlik No, Anne kızlık soyadı vb) talep edilmemesi ve üçüncü şahıslarla paylaşmamaları hususunda bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları uygulama yönergesi <<< TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri