BİRLEŞİK KAMU İŞ 10 YAŞINDA

Birleşik Kamu-İş, 10. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

SENDİKA - 2018-04-10 22:21:25

Birleşik Kamu İş Konfederasyonundan yapılan açıklama;

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızdan oluşan heyet ile birlikte kuruluşumuzun 10. Yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret ettik.

Anıtkabir ziyaretinde, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ ve Genel Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun yer aldı.

Törene Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Hakan Kıran, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Kültür Sanat-İş Genel Başkanı Cüneyt Balkız, Büro-İş Genel Mali Sekreteri Binali Keskin, Tapu Çevre Yol-İş Genel Sekreter M.Ali Ergin Divarcı, bağlı sendikaların MYK üyeleri, Şube Başkanları ve MYK üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Kumluca ve Kaş İlçe Başkanlıkları ile çok sayıda üye katıldılar.

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak’ı Milliye Kulesi’ne geçti.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Büyük kurtarıcı ve devrimci lider Atatürk;

Emek ve demokrasi mücadelesinde büyük umutlarla 10 Nisan 2008 tarihinde kurduğumuz Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş,  kuruluşunun 10. yıldönümünde, özlemle ve saygıyla huzurunuzda bulunmaktadır.

Bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyetine, laikliğe, demokrasiye ve sosyal hukuk devletine saldırılar en üst düzeye çıkmıştır.

Cumhuriyetimizin bugün çok büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunun farkındayız. Ancak Cumhuriyetin kazanımlarını, değerlerini ilkelerini sonuna kadar koruyacağız.

Kuruluşumuzun 10. yılını kutladığımız bugün ise Konfederasyonumuz, amaç ve görevleri sadece tüzüğüne yazmakla kalmamış, attığı her adımda, yaptığı her etkinlikte bunu kanıtlamıştır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kuruluşumuzun 10. yılında bu bilinçle; Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Emek Mücadelemiz!

Yaşasın Birleşik Kamu-İş!”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu heyeti, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti.

 

Günün Diğer Haberleri