EĞİTİM İŞ’TEN HUKUK ZAFERİ

Eğitim İş Antalya Şubesinden Hukuk Zaferi

SENDİKA - 2018-03-30 22:20:12

Eğitim İş Antalya Şubesinden yapılan açıklamada;

                   Eğitim İş Antalya Şube yönetiminde Özlük Hukuk sekreteri olarak görev yapan Coğrafya öğretmeni Mehmet AYDIN Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesinde görev yapmakta iken sendikal çalışmalar ve öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili olarak öğretmenler kurulunda konuşmuş, okulda siyaset yapıyor diye okul yönetimi tarafından şikayet edilmiştir. Soruşturmayı yapan muhakkiklerin tarafsız olmayacağı bilindiğinden reddedilmiş, ancak aynı muhakkikler görevlendirilmiştir. 


                 Soruşturma sonrasında şube yönetim kurulu üyemize Nisan 2017 tarihinde UYARI- 1/30 ORANINDA MAAŞ KESİM CEZASI ve Prof Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol Ayhan Demirkol Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine görev yeri değişikliği cezaları verilmiştir . Sendikamızın hukuksal mücadelesi sonrasında İdare mahkemesine açılan 2 dava sonuçlanmış ve verilen cezalar iptal edilmiştir.


                 " Bakılan davada soruşturma raporu, tanık anlatımları, davacının toplantı tutanağındaki beyanları ile diğer bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda, davacının sübuta erdiği gerekçesiyle cezalandırılmasına esas teşkil eden fiillerin disiplin hukuku anlamında suç olarak nitelendirilmesinin mümkün olmadığı, davacının bazı mesleki konularda fikir beyan ettiği, sarf ettiği sözlerin disiplin cezasını gerektirecek başka bir ifadeyle suçun unsurlarının oluşmadığı kanaatine varılmıştır." 

 

                Eğitim İş Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Aynı zamanda Özlük Hukuk Sekreteri olarak görevini sürdüren Mehmet AYDIN 29.03.2018 tarihinde eski görev yeri olan Muratpaşa İlçesi Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde görevine başlamıştır. Kendisine mücadelesinde başarılar diliyoruz.

            

               Yaşasın Eğitim İş
               Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz.

 

                                                          

                                                                                                            30.03.2018

                                                                                                           Fatin ILTAR

                                                                                           Eğitim İş Antalya Şube Başkanı

 

Günün Diğer Haberleri