Sonuç heyecanı… BİLSEM sonuçları için gözler MEB’e çevrildi! BİLSEM sınav sonuçları detayları…

BİLSEM sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler ve veliler, 2017-2018 bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama sonuçlarını merakla bekleniyor. BİLSEM sonuçlarının tam olarak saat kaçta açıklanacağı tam olarak belli olmasa da, sabahın ilk saatlerinden itibaren BİLSEM sınav sonuçları internet üzerinde araştırılmaya başlandı. MEB tarafından bugün BİLSEM sonuçları açıklanacak ve MEB tarafından açıklanan sonuçlar binlerce kişi tarafından sorgulanacak. Daha önce açıklanması beklenen BİLSEM sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ertelenmişti.

SINAVLAR - 2018-03-16 13:17:28

Bugün tüm gözler BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı MEB’de. BİLSEM sonuçlarının saat kaçta açıklanacağının net olmaması sebebiyle heyecan doruğa tırmanmış durumda. Öğrenciler ve veliler heyecan içinde Bilim ve Sanat Merkezleri sınav sonucunu beklerken geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla BİLSEM sonuçlarının ertelendiği duyurulmuştu. Ertelenen BİLSEM sonuçları bugün açıklanacak, BİLSEM sonuçları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten erişilebilir olacak…

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 – 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan “gözlem formu” listesiyle aday gösterilmektedir.

Günün Diğer Haberleri