Merkezi sınavlara bir saat geç başlamışlar!

Merkezi sınavlara bir saat geç başlamışlar!

EĞİTİM - 2013-12-03 10:40:25

Geçen hafta 8’inci sınıf öğrencilerine yapılan Merkezi Ortak Sınavlar’da, Ataşehir’deki bir okula Türkçe yerine İngilizce kitapçıkları geldi. İddiaya göre, öğrenciler, başka okullardan alınan yedek kitapçıklarla sınava girdi. 1 saat geç başlayan sınavın, ilk oturumundan sonra ara verilmeden diğer oturuma geçildi. 

28-29 Kasım`da 8`inci sınıflara uygulanan Merkezi Ortak Sınavlar`da bir kitapçık sorunu da İstanbul`da çıktı. Alınan bilgiye göre, Ataşehir`deki Özel Denizatı Ortaokulu`na 28 Kasım Perşembe gününün ilk sınavı olan Türkçe testleri yerine, ertesi günün İngilizce kitapçıkları geldi. Durumun fark edilmesi üzerine İngilizce kitapçıkları tekrar mühürlü kutulara konularak, yan okuldan alınan yedek kitapçıklarla öğrenciler sınava alındı. Ancak, perşembe günü saat 09.00`da başlaması gereken sınav, kitapçık sorunu nedeniyle bir saat geç başlatıldı. Ayrıca, Türkçe sınavının ardından verilmesi gereken yarım saat ara verilmeden, öğrenciler bir sonraki matematik sınavına alındı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, olayı doğrulayarak şunları söyledi:

"Kimsenin mağduriyeti söz konusu değil. Yedek kitapçıklarla öğrenciler Türkçe sınavına alındı. İngilizce kitapçıklar açılmadan sandıklara geri konuluyor. İngilizce kitapçıklarının öğrencilere verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Öğrenciler bir saat geç alındı sınava. Ara verilmeden bir sonraki sınava devam edildi. İkinci oturum diğer öğrencilerle birlikte tamamlandı. Çok başarılı bir sınav tamamlandı. Herhangi bir sorun yok."

Günün Diğer Haberleri