Samsun’da Dava Açan Üyelerimiz Yargı Kararıyla Proje Okullarına Döndü

Samsun’da proje okulu olarak belirlendiği için görev yerleri değiştirilen üyelerimiz sendikamız Eğitim İş

SENDİKA - 2018-03-06 09:09:18

Samsun’da proje okulu olarak belirlendiği için görev yerleri değiştirilen üyelerimiz sendikamız Eğitim İş bölge avukatı Suzan İSTANBULLU aracılığı ile açtıkları davaları kazanarak göreve geri döndüler.

Bugüne kadar dava açan üyelerimizin geri döndüğü yargı kararlarında genel gerekçe: yönetmelikteki geçici maddede yer alan valiliklerce ibaresi oldu. Davayı kazanan üyelerimizin atama kararnameleri bakanlıktan olduğu yani valilikçe değil bakanlıkça atandıkları için görevlerine dönmüş oldular.

İlgili madde şöyle:

“GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte valiliklerce ataması yapılmış olan öğretmenler ile görevlendirilmesi yapılmış yöneticilerden dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayanların görevleri sona erer. Bunlardan sekiz yıldan az, dört yıldan fazla çalışanlar bu okullarda sekiz yıllık görev süresi tamamlamak üzere atanabilir/görevlendirilebilirler.”

Bu kapsamda davayı kazanıp geri dönen üyelerimize bir iyi haber de istinaf mahkemesinden geldi ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi kararı onadı.

Dava açanlardan 13 üyemiz göreve dönerken birkaç üyemizin de davaları devam etmektedir.

Karar:

Günün Diğer Haberleri