Bakan İsmet Yılmaz açıkladı, Ağustos ayında öğretmen ataması olmayacak

TBMM görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında gelen sorulara cevap verdi. Bakan Yılmaz Ağustos 2018 öğretmen ataması olmayacağını söyledi.

ATAMA - 2018-02-24 21:43:32

Bakan İsmet Yılmaz açıkladı, Ağustos ayında öğretmen ataması olmayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 21 Şubat 2018 Çarşamba günü gerçekleşen görüşmelerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulunurken Bakan Yılmaz milletvekilleri tarafından öğretmen ataması ile ilgili gelen soruları cevaplandırdı.

150 BİN ATAMA YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL

 

CHP Milletvekili Erkan Aydın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a; “20 bin öğretmen atamasının bu ay sonu yapılacağını basından takip ediyoruz, gördük. Şimdi, bu atamalarda engelli öğretmenlerin de büyük bir beklentisi oluştu. Acaba bu atamaların içerisine engelli öğretmen atamaları dâhil edilecek mi, böyle bir müjde verecek misiniz? İkinci sorum da… Bu, 5 bindi, daha sonra toplamda 25 bini bulacağını söylediniz. Atama bekleyen 400 bine yakın öğretmenimiz var, dolayısıyla bu rakam aslında sadece sekizde 1’i gibi çok düşük bir oranda olacak. Ağustos ayında da tekrar yeni bir atama yapacak mısınız, yaparsanız bunun sayısı ne kadar olacak?” sorusunu sordu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 400 bin öğretmen ataması yapılması için kendilerine talepte bulunulduğunu ancak mevcut durumda devletin ekonomisi ile ihtiyaçların değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. 25 bin öğretmen ataması yerine 150 bin atama yapılmasının istendiğini vurgulayan Bakan Yılmaz “150 bin yapalım ama devletin ekonomisi var. Bu ekonominin içinde hâkim ihtiyacı var, polis ihtiyacı var, hemşire ihtiyacı var, sağlıkta ihtiyacı var.” dedi. Eğer diğer alanlarda kamuya alım yapılmaz sadece MEB personeli ataması yapılırsa atama yapılmayan kamu kurumlarında hizmet aksayacak ifadesini kullandı.

AÇIKLAR ÜCRETLİ ÖĞRETMENLE KAPATILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim Bakanının bu açıklaması üzerine “Eğitim olmadan hiçbiri olmaz Sayın Bakan” dedi. Bakan Yılmaz Gürer’in ifadesinden sonra öğretmen ataması ile eksiklerin giderilmeye çalışıldığını kadrolu olmayan yerlerde öğretmen ihtiyacının ek ders karşılığı ücretli öğretmenlerle tamamlandığını belirtti.

AĞUSTOS ATAMASI YOK

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması içerisinde engelli öğretmen atama kontenjanı yer almadığını açıklayan Bakan İsmet Yılmaz, engelli öğretmen ataması içinde en kısa zamanda ilave 500 öğretmen kontenjanı açıklanacağını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın engelli öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Bakan Yılmaz  çok kısa bir zaman içerisinde engelli öğretmen alımı için duyuruya çıkılacağını söyledi. Bakan Yılmaz Ağustos ayında yeni bir öğretmen ataması yapılacak mı sorusuna ise “Hayır, yeni bir öğretmen ataması yapmayacağız.” dedi.

Günün Diğer Haberleri