MEB; İYEP pilot uygulamada öğretmenlere ek ders ücreti yok

Milli Eğitim Bakanlığı pilot uygulaması başlayan İYEP için ek ders açıklaması yaptı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen mesajda öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceğini belirtti.

EĞİTİM - 2018-02-15 22:39:49

MEB; İYEP pilot uygulamada öğretmenlere ek ders ücreti yok

Ortaokul ve liselerde geçtiğimiz yıllarda uygulamaya sokulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğrenciler tarafından büyük ilgi görmüş, ilkokul öğrencileri içinde benzer uygulamanın hayata geçirilmesi için yoğun talep gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde pilot olarak uygulamaya sokulan İYEP önümüzdeki sene tüm illerde uygulanacak.

 

TEGM; EK DERS ÜCRETİ YOK

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne İYEP sorumlu birimine e-posta atan bir öğretmen İYEP uygulamasının yakın bir zamanda başlayacak olmasını hatırlatarak, İYEP’te görev alan öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında açıklama istemiştir. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından verilen mesajda ise İlkokul Yetiştirme Programı kapsamında pilot uygulamada görev alan öğretmenlere İYEP ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmiştir.

Günün Diğer Haberleri