ÖZELLEŞTİRMENİN GÜZELLEŞEN SONUÇLARI

Eğitimin en temel ilkelerinden biri olan okuma hakkı çocuklarımızın elinden alındığını üzülerek izlemekteyiz.

EĞİTİM - 2018-01-13 23:37:01

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı basın açıklamasında;

           Eğitimin en temel ilkelerinden biri olan okuma hakkı çocuklarımızın elinden alındığını üzülerek izlemekteyiz.

 

            Eğitime, bilime aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi niteliksizliğe ve düzensizliğe sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesini “milli” olmamakla eleştiren AKP iktidarı Milli Eğitim Bakanlığını “Gayrimilli Eğitim Bakanlığı” yapma yoluna hızla gitmektedir.

 

            İhtiyaç olduğu halde yeni okullar açılmıyor, aksine ihtiyaç olmadığı halde öğrencisi olmayan imam hatip okulları açılıyor. Dolayısıyla okullar kapasitesi üzerinde öğrenci alarak sınıf mevcutları artmakta ve ekonomik durumu iyi olan velileri de özel okullara yönlendirilmektedir. Buda eğitimin özelleştirme çalışmalarının bir parçasıdır.

 

            Anayasamızın 42.maddesine göre, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.” der. Antalya genelinde 100’ün üzerinde özel okul bulunmaktadır. Bunlardan Konyaaltı ilçemizde bulunan BİR ÖZEL OKUL  faaliyetlerine son vererek 600 öğrenciyi ve velilerini mağdur etmiştir. Bu okulların gözetim ve denetiminden İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olmasına rağmen bu güne kadar her hangi bir açıklama yapmamıştır.

 

Özel okullarda zaten hem ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan, hukuksal güvencesi olmayan eğitim emekçilerinin özlük hakları, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında kim sorumlu olacaktır. Bunların mağduriyetlerini kim giderecektir.

 

            Eğitim İş sendikası olarak, devlet kurumlarının özelleştirilmesine karşı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Özel okulların bu durumu ne ilk nede son olacaktır.

 

 

                                                                                      13/01/2018

                                                                                     Fatin ILTAR

                                                     Eğitim İş Şube Yönetim Kurulu Adına

Günün Diğer Haberleri