-MİLLİ EĞİTİM BAKANI: HANGİ ALANDAN NE KADAR ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAĞI HENÜZ BELİRLENMEDİ

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hangi alandan ne kadar öğretmen ataması yapılacağının henüz belirlenmediğini söyledi.

EĞİTİM - 2018-01-02 21:08:07

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hangi alandan ne kadar öğretmen ataması yapılacağının henüz belirlenmediğini söyledi. 

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim BakanıYılmaz, bakanlığına bağlı eğitim kurumlarından Temmuz 2017 tarihinden itibaren; Temmuz ayında 11 bin 408, Ağustos 198, Eylül 337, Ekim 381, Kasım 6 olmak üzere toplam 12 bin 330 öğretmenin emekli olduğunu kaydetti.

Bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulunca bakanlığına tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen toplam öğretmen kadroların illerin öğretmen ihtiyacı yüzdelik oranları dikkate alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtıldığını, il milli eğitim müdürlüklerinin de kendi illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlarını belirlediğini kaydeden Yılmaz, “Belirlenen bu eğitim kurumları atama döneminde sisteme yansıtılarak atanacak öğretmen adaylarının tercihine sunulmaktadır. Bu kapsamda hangi alandan ne kadar öğretmen ataması yapılacağı henüz belirlenmemiş olup belirlendiği takdirde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” dedi. (ANKA) 

(MG/YE)

Günün Diğer Haberleri