ÇOCUKLARIMIZI BU ZİHNİYETE TESLİM ETMEYECEĞİZ

Eğitim İş Konya Şubesi Yönetim Kurulu,Sosyal Medya hesabından kız öğrencilere Beden Eğitimi derslerinde "zina" yaptırıldığı ifadelerini kullanan öğretmeni kınadıklarını belirttiler.

SENDİKA - 2017-12-27 09:01:54

Türkiye dün Selçuklu Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeninin çirkin sözlerini konuşmaktadır. Bu sözde öğretmen Beden Eğitimi dersleri ile kız öğrencilerimize zina yaptırıldığını, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla söylüyor.

Bu sapkın zihniyet kız öğrencilere ve öğretmenlere “zina” suçlaması yöneltiyor. Sözde öğretmen mesleğini layıkıyla yapan Beden Eğitimi öğretmenlerimize de hakaretler ediyor.

Çocuklarımızın eğitim,öğretim alması için aileleri tarafından emanet edildiği okullarda, burada yazmaya bile imtina ettiğimiz çirkin ifadeleri ile öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına alıyor.

Gün geçmiyor ki öğrenci yurtlarından öğrencilerimize yönelik taciz ve tecavüz haberleri gelmesin. Kız İmam Hatip Lisesinde görev yapan ve açıkça kendisine aileler tarafından eğitim verilmesi için emanet edilen öğrencilerimizden tahrik olduğunu herkese açık sosyal medya hesaplarından ifade eden bu şahıs hala görevine devam etmektedir.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığına her yaptığı paylaşım ile azaltan bu şahıs Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına da hakaret ve saygısızlık etmeyi kendisine görev olarak kabul ediyor;

“Mustafa Kemal’i seviyor musun” diye öğretmenlere sorulsa kem küm diye cevap veren öğretmenlerden eğitimci olamaz…Oysa “Malum kişiyi sevmiyorum demek, asla suç bile değilken o kadar sindirilmişiz..”

Oysa ki öğretmenlerin Milli Eğitim Temel Kanununun da belirtilen aşağıdaki amaçlarına ulaşmak gibi bir görevi vardır.

I – Genel amaçlar: Madde 2 – Türk Milli Eğitiminin genel amacı,Türk Milletinin bütün fertlerini, 1. (Değişik: 16/6/1983 – 2842/1 md.) Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

Bu zihniyeti çürük, gencecik kızlarımızı cinsel obje olarak gören ve bunu ifade etmekten sakınca duymayan şahıs görevden alınmalı, hakkında Devlet Memurunun güvenini sarsmasından idari soruşturma yürütülmesini gerekmektedir.

Bu paylaşımlar hakkında Genel Merkezimiz tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Eğitim-İş olarak ilan ediyoruz: Bu zihniyetin, sadece tek bir çalışan üzerine itilmesine müsaade etmeyecek, var ise bu şahsın cesaret aldığı onu koruyup kollayan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacağımızı, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

EĞİTİM İŞ KONYA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri