CHP’Lİ İRGİL’DEN ÖĞRETMENLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

24 KASIM’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ İKRAMİYESİ VERİLSİN

EĞİTİM - 2017-11-22 18:14:18

TBMM Eğitim Komisyonu CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, tüm eğitimcilere Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verdi. İrgil “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitimcilerimizi manen onurlandıran etkinlikler düzenleniyor, onları ekonomik olarak da onurlandırmak için bu teklifi verdik” dedi.

2010 yılında gerçekleştirilen 18. Milli Eğitim Şurası’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesinin benimsendiğini hatırlatan İrgil, “Şura kararlarına da geçilmesine karşın 7 yıldır bu yönde bir düzenlemeye gidilmemesi üzüntü vericidir” diye konuştu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılması teklif edilen değişiklik “Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm eğitim çalışanlarına Kasım ayı net maaşı tutarında, Öğretmenler Günü İkramiyesi, ödenir” hükmünü içeriyor.

 

SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ

 

CHP’li İrgil, kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 36 yıldan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Örneğin 2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesi,“Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli” ifadesiyle benimsenmiştir. Ancak buna yönelik herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir. Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir. Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.”

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                          

                                                          

14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanun’da değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımızla arz ederiz. 20.11.2017

                       

 

 

                                                          

                                                                                                          Dr. Ceyhun İRGİL

Bursa Milletvekili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEREKÇE

 

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 36 yıldan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Örneğin 2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesi “Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli” ifadesiyle benimsenmiştir. Ancak buna yönelik herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir.

Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir. Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır. 

 

 

MADDE GEREKÇELERİ

 

 

MADDE 1.24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm eğitimcilere birer maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.

 

MADDE 2. Yürürlük maddesidir.

 

MADDE 3. Yürütme maddesidir.

 

 

14/07/1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

 

 

MADDE 1. 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek 32. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

 

“Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm eğitim çalışanlarına Kasım ayı net maaşı tutarında, Öğretmenler Günü İkramiyesi, ödenir.”

 

MADDE 2. Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

 

MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 

 

Günün Diğer Haberleri