TEOG SINAVI YERİNE MEB ESKİYE Mİ DÖNÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sınav modeliyle eskiye geri mi dönüyor?

EĞİTİM - 2017-11-04 21:10:26

EĞİTİM HABERCİ ÖZEL HABER-Yarın Liselere Giriş Sistemi Açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sınav modeliyle eskiye geri  mi dönüyor?

Ortaokullardan liselere geçiş sınavıyla ilgili yarın saat 12’de açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığından aldığımız kulis bilgilerine göre bakanlık eskiye geri döneceğine dair işaretler veriyor.

Aldığımız duyumlara göre yarın yapılacak açıklamayla; yapılacak sınav merkezi olacak, bakanlık tarafından ya da il milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Kulis bilgilerine göre ortaokullardan liselere geçiş sınavıyla, mevcut liselerimizin % 15’i ya da % 10’nu sınavla öğrenci alacak.

Bu durumda yaklaşık 1400 - 1500 lise sınavla öğrenci alacaktır. Diğer liselere ise adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrenci alınması öngörülmektedir. Herkes bu liselere girebilmek için yarışacak, sınav maratonu öğrencilerimiz için eskiden olduğundan daha da çetin geçecek.

Aldığımız kulis bilgileri doğru ise Bakanlık 15 yıl eskiye geri dönüş yapmaktadır. Şayet aldığımız duyumlar doğru çıkarsa bu geçtiğimiz 15 yılın hesabı ne olacaktır. Tamamı soru işareti olarak orta yerde durmaktadır.

Kulislere göre sınavsız öğrenci alacak olan liseler, (mevcut okullarımızın %85 – 90’ı) kenar mahalle okulları olacaklarıdır. Sonuçta yapılacak açıklamayla duyduklarımız gerçek olursa kenar semtteki çocuklarımız, hep kenar semtin imkanları çok kısıtlı bakımsız okullarına  gidecek, ayrıcalıklı varlıklı semtlerdeki okulların çoğu sınavla öğrenci alacaktır.

egitimhaberci

Günün Diğer Haberleri