-SURİYELİ ÇOCUKLAR MOBİL OYUNLA TÜRKÇE ÖĞRENEBİLECEK

-Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerini ve Türk toplumuna uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla “Bil Bakalım” adlı mobil uygulama oyunu hazırlandı.

EĞİTİM - 2017-10-11 21:57:59

ANKARA (ANKA) - Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerini ve Türk toplumuna uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla “Bil Bakalım” adlı mobil uygulama oyunu hazırlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerini ve Türk toplumuna uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla “Bil Bakalım” adlı mobil uygulama oyunu hazırlandı. Mobil uygulaması, öncelikle ilkokul çağında bulunan 7-9 yaş arasındaki geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklar için geliştirildi.

Oyunda, çocukların günlük yaşamda sıkça karşılaşacakları kavram ve kelimeler bulunuyor. Oyunda çok sayıda ana ve alt kavramdan oluşan sözcükler yer alıyor. Etkileşimli olarak hazırlanan “görsel-işitsel-kavramsal” nitelikli oyun, çoklu zekâya yönelik özellikler taşıyor. Çocuklar için yeni mobil oyunlar hazırlanmaya devam edecek. Google Play ve EBA Dükkândan erişilebilen oyun, yakın zamanda App Store’da da yer alacak. (ANKA)

(MLT/HND)

Günün Diğer Haberleri