Eğtim-İş’ten atama tepkisi

Kaş’ta disiplin cezası nedeniyle müdür yardımcılığı görevinden alınıp başka bir okula öğretmen olarak gönderilen Alime Yıldırım’ın, yeniden aynı okula müdür yardımcısı olarak atandığı iddia edildi

SENDİKA - 2017-09-27 10:45:20

Eğitim-İş Sendika Başkanı Fatin Iltar, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek,“Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri başkanlığınca hazırlanan 10/08/2016 tarih ve 41903909-663.05/35 sayılı müfettiş raporu ile Kaş İlçesi Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Pansiyondan sorumlu Müdür yardımcısı vekili Alime Yıldırım,  yapılan soruşturma sonucu 5442 Sayılı İl İdaresi kanununun 8/C maddesi gereğince yöneticilik görevi üzerinden alınmış, disiplin cezası uygulanmıştır. Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Pansiyondan sorumlu Müdür yardımcısı vekili olarak çalışırken yöneticilik görevi müfettiş raporu ile üzerinden alınan Kalkan Ortaokulu öğretmeni Alime Yıldırım, yaz döneminde yönetici atamaları için mülakata başvurmuştur. Müfettiş raporu ile görevden alınan kişi mülakata alınarak geçer puan almıştır. Alınan duyumlara göre mülakattan geçersiz puan almış, daha sonra puanı geçer hale getirilmiştir. Müfettiş raporuna göre görevden alınan kişi; eğitim öğretim yılı başlarken yayınlanan yönetici atama listesinde Kaş/Mustafa Kocakaya Mesleki ve Teknik A.L. Müdür yardımcısı olarak atandığı tespit edilmiştir. Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdür yardımcısı, başka okula görevlendirilerek şahsa özel kadro açılmış ve Alime Yıldırım tekrar soruşturma sonucu görevden alındığı okula İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından müdür yardımcısı olarak görevlendirilmiştir” şeklindeki iddiayı kamuoyu ile paylaştı.

 

 

 

Cevap bekleyen sorular

 

 

İl Milli Eğitim Müdürüne cevaplanması için sorular yönelten Iltar, “Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdür yardımcısını başka bir okula/kuruma neden görevlendirdiniz? Bu görevlendirmeyi, hangi yasa ve yönetmeliklere göre yaptınız? Müfettiş raporu ile yöneticilik görevi üzerinden alınan birisi tekrar idareci olabilir mi? Soruşturma ile görevden alındığı okula o okulda bulunan müdür yardımcısı mevcut iken tekrar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilmesi ne kadar yasal ve ne kadar etiktir?” ifadelerine yer verdi.  İddiaların incelenerek, atamadan sorumlu il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, ilçe milli eğitim müdürü ve sorumluluğu bulunan bütün yetkililerin araştırılarak gerekli işlemlerin yapılmasının, usulsüz atanmış olan Alime Yıldırım’ın görevinin sonlandırılmasının kamu yararı ve yasalar bakımından önemli olduğunu belirten Iltar, “Eğitim-İş Sendikası olarak yapılan usulsüzlükler ile ilgili olarak, dün olduğu gibi bugün de kamuoyunu bilgilendirmek, bu hataların düzeltilmesi ve oluşan suçları kamu adına ihbar etmek, basınla paylaşmak gibi sorumluluğumuz vardır. Yapılan bu uygulamalardan sorumlu olan kişilerle ilgili gerekli araştırmaların yapılması için valiliğe ihbarda bulunduk. Eğitim İş Sendikası olarak Antalya’da yapılan bu ve buna benzer usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Esra ALTUNKES-Akdeniz Manşet

Günün Diğer Haberleri