Zorunlu hizmet yükümlüsü resen atanacaklar için İKGM açıklaması

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından zorunlu hizmetini yapmamış ve zorunlu hizmete tabii öğretmenler hakkında açıklama yapıldı. İkinci il içi atama ve il dışı atama için öğretmenlere uyarıda bulunuldu.

ATAMA - 2017-09-09 19:33:27

Zorunlu hizmet yükümlüsü resen atanacaklar için İKGM açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu hizmet yükümlüsü olan öğretmenlerin resen atamasının yapılacağını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Haziran 2017 iller arası yer değiştirme ataması kılavuzu içerisinde yer alan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri ilgilendiren madde hatırlatıldı.

14 EYLÜL TARİHİNDE RESEN ATAMA OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Ağustos 2017 tarihinde zorunlu çalışma yükümlüsü olan öğretmenlere gönderilen mesajda zorunlu çalışma görevini yerine getirmek için atamaların yapılacağı belirtilmişti. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 08.09.2017 tarihinde yayınladı duyuruda 8-12 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak olan ikinci il içi ve iller arası isteğe bağlı başvurulara zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin de başvurabilecekleri belirtildi.

Haziran 2017 il dışı atamada zorunlu çalışma yükümlüsü olan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü olan okulları tercih edip atanamayan öğretmenler ile zorunlu çalışma olan okullara tercih başvurusu yapmayıp halen zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan okullarda görevli öğretmenlerin ikinci il dışı ev il içi atama başvurusunda bulunmaları, başvuruda bulunup atanamamaları ya da başvuruda bulunmamaları durumunda 14 eylül 2017 tarihinde resen atanacakları açıklandı.

 

 

 

İKGM Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenler hakkında yapılan duyuruda görüldüğü üzere MEB 14.09.2017 tarihinde resen atama yapacak. Doğu görevini yapmayan ve halen zorunlu hizmet olmayan okulda çalışan öğretmenlerin başvuru yapmalarını ogretmenlericin.com olarak öneriyoruz. Yoksa 14 Eylül tarihinde atamanız istemeyeceğiniz bir yere çıkabilir.

Günün Diğer Haberleri