2017 yılı Eylül ikinci il içi atama ve il dışı atama kontenjanları, açılan okullar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) tarafından 2017 yılı Eylül ayı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme ve il dışı atama başvuruları için tercihlere açılan okulların listesi yayınlandı.

ATAMA - 2017-09-09 19:18:36

2017 yılı Eylül ikinci il içi atama ve il dışı atama kontenjanları, açılan okullar

Öğretmenlerin 2017 Eylül İl İçi Ve İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı yapılan basın duyurusunda öğretmenlere ikinci il içi/il dışı ataması verileceği açıklanmış ve başvuruların 8-12 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacağı duyuruldu.

MEBBİS BAŞVURU EKRANI AÇILDI

8 Eylül Cuma günü başlayacak olan ikinci il dışı/il içi atama başvurularında MEBBİS başvuru ekranı öğleden sonra aktif hale geldi ve öğretmenlerin tercihleri alınmaya başlandı. 12 Eylül tarihine kadar sürecek olan başvurularda bazı branşlarda az kontenjan açıldığı göze çarpmaktadır.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız

Kontenjanlar İçin Tıklayınız

(Kontenjan listesini bilgisayarınıza indirdikten sonra inceleyiniz. Online listeyi görüntülemeye çalıştığınızda tam listeyi göremeyebilirsiniz.)

İndiremeyenler için alternatif. Atamaya açılan okulların kontenjanları İçin Tıklayınız

bugün aldığımız sorular arasında başvuru sırasına ilin gözüktüğü ancak il seçildiğinde okulların listelenmeme durumu olmuştur. Başvuru tercih ekranında il çıkıyor ancak herhangi bir okul çıkmıyor sorununun nedeni zorunlu hizmet ile ilgilidir. Örneğin Ankara’da Çankaya İlçesinde A okuluna sınıf öğretmenliği kontenjanı açılmışsa, bu okulu zorunlu hizmetini yapmayan kişi göremez. O ilde bu şekilde zorunlu hizmet olmayan okullar 2.il dışına açıldı ise eğer kişinin zorunlu hizmet durumundan dolayı listelenmez. Kısaca o ilde okul var ancak kişi tercih edemiyor.

Günün Diğer Haberleri