-ŞEHİT, HARP VE VAZİFE MALULLERİNİN ÇOCUKLARINA VERİLECEK EĞİTİM YARDIMLARI AÇIKLANDI

-Şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına ilkokul için bin 540 lira, lise için 2 bin 310 lira, yüksekokul için 3 bin 81 lira olarak belirlendi.

EĞİTİM - 2017-09-07 23:11:46

ANKARA (ANKA)- Şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına ilkokul için bin 540 lira, lise için 2 bin 310 lira, yüksekokul için 3 bin 81 lira olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şehitlerin, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her yıl ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımının 2017-2018 öğretim yılına ait tutarlarını açıkladı.

Şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına bu yıl verilecek eğitim ve öğretim yardımı ilköğretim öğrencileri için bin 540 lira 59 kuruş, lise öğrencileri için 2 bin 310 lira 89 kuruş, yüksekokul için 3 bin 81 lira 18 kuruş olarak belirlendi.

Eğitim ve öğretim yardımı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hak sahiplerinden öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere müracaat şartına gerek kalmaksızın 27 Eylül’de ödenecek.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, aylığını T.C. Ziraat Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O, Şekerbank T.A.Ş, Burgan Bank AŞ., Akbank T.A.Ş., ING Bank A.Ş., T. Garanti Bankası A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş., T. İş Bankası T.A.O., Yapı Kredi Bankası A.Ş. ve  PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesinden yapılacak.

Aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek.Hak sahibi çocukların veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılabilecek. (ANKA)

(HM/HND)

Günün Diğer Haberleri