-İŞKUR’DAN DOĞUM VE EVLAT EDİNME SONRASI YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI

-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneğine İlişkin usul ve esasların kararlaştırıldığını duyurdu.

EKONOMİ - 2017-08-22 21:46:28

ANKARA (ANKA) – Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneğine İlişkin usul ve esasların kararlaştırıldığını duyurdu.

İŞKUR, Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği hakkında bir açıklama yayımladı. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 5’inci maddesi ile doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere haftalık çalışma süresinin yarısı kadar verilen ücretsiz izin süresince doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği ödenebilmesinin hüküm altına alındığını anımsatan İŞKUR, uygulamaya ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR ve Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlendiğini duyurdu. Yapılan çalışmalar sonucunda kesinleştirilen Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneğine İlişkin Usul ve Esaslar, http://km.corpus.com.tr/MevzuatIcerik.aspx?id=0i2F1Q1d1Z1X3a0g0K220O0H3X1n3v3I adresinden öğrenilebilecek. (ANKA)

(HM/ERD)

Günün Diğer Haberleri