Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Sağlanmalıdır

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım yaptığı açıklamada; "Öğretmenlerin aile birliği,sağlık,can güvenliği nedenleri ile mazeret tayinleri başladı.Sözleşmeli öğretmenler mağdur edilmektedir" dedi.

SENDİKA - 2017-08-18 14:04:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim öğretim yılı başlamadan önce öğretmenlerin aile birliği,sağlık,can güvenliği nedeniyle oluşan mazaretlerinden dolayı başvurularını geçtiğimiz hafta aldı.2. aşamada mazaretleri kabul edilen öğretmenlere tercih hakkı verilecek.

BİRİNCİ AŞAMA TAMAMLANDI

Mazeret belgeleri kurumlarına veren öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden elektronik ortamda (Mebbis) başvurularını yaptılar.

SÖZLEŞMELİNİN TAYİN HAKKI YOK

Mazeret tayinlerinde Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlere eşlerinin yanına gitmelerinde engel bulunmakta.Eşlerden biri kadrolu öğretmen ise bu öğretmen sözleşmeli öğretmenin yanına tayin isteyebilecek.Her ikisi sözleşmeli olan yada eşi özel sektörde çalışan sözleşmeli öğretmenin tayin hakkı bulunmamakta.

MAĞDURİYETİ YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetleri hakkında açıklamada bulunan:Eşlerin bir arada olmadığı, çocuklarından ayrı insanlardan verim beklenmez. Huzurlu ve mutlu olmayan yeteri kadar verimli olamaz. Kadrolu eşin sözleşmelinin yanına gitmesi kısmen müjde olarak verilmiş. Eşlerin her ikisi de sözleşmeliyse ne yapacak bu insanlar? Sözleşmelinin tayin isteme hakkının olmaması son derece tartışmalı bir konu. Öğretmenlerin meslekten kopmasına ve onları istifaya kadar sürükleyen bu haksızlığın bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Geçici çözümlerle bu mağduriyet azaltılamaz. Söz konusu haksızlığı yargıya taşıyacağız.

Günün Diğer Haberleri