-GENCO ERKAL VE ALİ POYRAZOĞLU KADIKÖY ÖZGÜRLÜK PARKI SAHNESİNDE

-Kadıköy Belediyesi’nin 15 yıldır her yaz merakla beklenen Tiyatro Festivali son haftasında tiyatronun iki dev ismini tiyatroseverlerle buluşturacak. Festivalin kapanışını Genco Erkal “Yaşamaya Dair” isimli şiirsel oyunu ile yaparken, Ali Poyrazoğlu da yazıp yönettiği “Usta ve Çırak” isimli oyunla sahnede olacak.

KÜLTÜR&SANAT - 2017-08-14 22:05:11

İSTANBUL (ANKA) - Kadıköy Belediyesi’nin 15 yıldır her yaz merakla beklenen Tiyatro Festivali son haftasında tiyatronun iki dev ismini tiyatroseverlerle buluşturacak. Festivalin kapanışını Genco Erkal “Yaşamaya Dair” isimli şiirsel oyunu ile yaparken, Ali Poyrazoğlu da yazıp yönettiği “Usta ve Çırak” isimli oyunla sahnede olacak.

-GENCO ERKAL TÜLAY GÜNAL İLE SAHNEDE-

Dostlar Tiyatrosu’nun 18 Ağustos Cuma akşamı gerçekleşecek “Yaşamaya Dair” isimli oyunu Nazım Hikmet'in yaşamından kesitleri büyük ozanın şiirleri ve bu şiirlerden yapılan bestelerle anlatıyor. Genco Erkal’ın hem oynayıp hem yönettiği müzikli gösteride ünlü sanatçı sahneyi Tülay Günal ile paylaşıyor. Beş yılda 260 kezin üzerinde kapalı gişe sahnelenen oyunda Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk gibi ünlü bestecilerin müzikleri seslendirilecek.

-USTA VE ÇIRAK-

Festivalin bu haftaki bir diğer ses getirecek oyununda ünlü tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu “Usta ve Çırak” isimli oyunla 17 Ağustos akşamı sahnede olacak. “Önemli olan sanatların en büyüğü olan yaşama sanatının usta bir işçisi ve oyuncusu olmaktır” diyen Ali Poyrazoğlu sahneyi Ünal Hoçhal ile paylaşıyor.

-NEJAT UYGUR ANISINA-

Tiyatro dünyasının bir başka tarihi ismi Nejat Uygur'un hatırası olarak kabul edilen Uygur Sanat Tiyatrosu ise 17 Ağustos Perşembe akşamı “Akizadeler-Bir Tatlı Huzur” isimli oyunla Özgürlük Parkı Sahnesi’nde olacak. Nejat Uygur'un yazdığı ve Süha Uygur'un yönettiği oyun İstanbul'un köklü ve önemli ailelerinden biri olan Akizadelerin hayatını konu alıyor.

Festival kapsamında 15 Ağustos Salı akşamı ise Kadıköy Emek Tiyatrosu “Sevmekten Öldü Desinler” isimli oyunla tiyatroseverlerle buluşacak.

Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da 4 Ağustos Cuma akşamı başlayan ve 18 Ağustos’ta sona erecek festivalde bütün oyunlar ücretsiz sahnelenecek. Oyun davetiyeleri Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerindeki gişelerden alınabilecek. (ANKA)

(NÇ/HND)

Günün Diğer Haberleri